Esports B92.net

HGC: Uzbudljivo 1. kolo, Team Liquid ponovo dominira

Neke stvari se menjaju, neke ostaju iste, ali se već posle prvog kola postavlja glavno pitanje – Da li se Team Liquid vratio?

nikola rančić klan rur
Podeli

Team Liquid je nekako pao u senku u odnosu na Fnatic i Team Dignitas, naročito posle činjenice da su se baš ta dva tima našla u velikom finalu Mid-Season Brawla. Jedan od retkih timova koji je ostao na okopu i posle veoma teških trenutaka. Skoro pune dve godine nisu uspeli da se kvalifikuju na neki veliki internacionalni turnir, ali to ih nije slomilo. Sada se na novim trenerom, kojeg još ne žele da otkriju, vraćaju jači nego ikad.

Pregled prvog kola počećemo upravo od Team Liquida i njihovog učinka. Prvo su u subotu savladali Team Good Guys čistim rezultatom 3-0. Nekako i očekivan ishod s obzirom da je TGG došao iz Open Divisiona i odmah naleteo na jakog protivnika. Dok se čekala nedelja i taj veliki duel sa Team Dignitasom, postavljalo se pitanje: “Da li se Team Liquid vratio ili je TGG jednostavno slab protivnik?“.

Odgovor na ovo pitanje je jako brzo usledio, i to kakav odgovor! Team Liquid je pobedio vicešampiona Mid-Season Brawla sa velikih 3-0. Retko ko je očekivao ovakav ishod meča. Nula na strani Team Dignitasa ne govori u potpunosti o njihovoj igri. Ako ste gledali mečeve, mogli ste da vidite da je Dignitas imao svoje momente, čak je i vodio veći deo vremena u prva dva meča. Međutim strpljivom igrom, dobro koordinacijom i sa malo sreće na svojoj strani TL pravi skoro nedostižno vođstvo od 2-0. Na Towers of Doom uspeli su da naprave neverovatan potez. Dobili su team fight 4 na 5 i plus su uzeli bossa. Pogledajte momenat koji je doneo prvu pobedu Team Liquidu:

Na Sky Templu upotrebili su kinesku taktiku sa double support/double assassin draftom bez tenka. Jedina mala izmena u odnosu na taj draft bio je HasuObs koji je igrao svoje omiljene male junake, The Lost Vikings. Gledati Blumbija u ulozi Tassadara bilo je nezamislivo. Ponovo je Dignitas vodio i ponovo je Liquid čekao svoj trenutak za pobedu. Tako se i desilo kod boss fighta u kasnoj fazi meča. “You Shall Not Pass” momenat koji je Hasu napravio sa TLV je bio fantastičan. Odličnom makro igrom izolovao je čak tri igrača Dignitsa i naterao Bakerya da iskoristi Divine Shield. Potez kola možete pogledati na linku ispod.

Treći meč na Tomb of the Spider Queen je već bila čista dominacija. Support igrač Splendour je izjavio posle meča da je Darkmok jednom prilikom rekao: “Dajte mi Illidana i pobedićemo svaki meč!“. Upravo su u sva tri meča imali Illidan pick. Darkmok se konačno vratio na svoju pravu ulogu, melee assassine. U prvom delu HGC dosta smo ga gledali na off-tenkovima kao što su Dehaka ili Sonya. Fantastična igra Team Liquida odmah na startu sezone i velikih 6-0 nakon prva dva meča već najavljuju uzbudljivu sezonu.

Još jedan tim ovog kola zapao je za naše oko. Nekad ste pukovnik, nekad ste pokojnik. U prvom meču dana Tricked eSport uspeo je da potpuno preokrene rezultat protiv Team Experta, i nakon zaostaka od 2-0 pobeđuju na kraju sa 3-2. Najviše za ovu pobedu je zaslužan kapiten tima AlexTheProG ili kako je dobio novi nadimak AlexTheProD.Va. Još od prvog dana kada je D.Va izašla Alex se zaljubio u ovog heroja i postao D.Va main. Konačno je imao priliku da zaigra svog omiljenog heroja i u pro meču i konačno je mogao da izgovori: “I Play to Win!“. Pogledajte neverovatni back to back core rush na Dragon Shrine:

Kolo sreće se okreće i sutradan je Tricked osetio indetični poraz na svojoj koži. Posle vođstva od 2-0 protiv Playing Ducks uspeli su da izgube sa 3-2. Čak ni target banovi na najboljeg igrača “patki” nisu uspeli da spreče Tricked od poraza. Cris je dominirao sa Cassijom i Chromie, pa se posle meča našalio da želi još heroja koji počinju na “C”.

Rezultati ostali mečeva su sledeći:

Fnatic – Zealots 3:0, Zealots – Playing Ducks 3:0

Ovo već dovoljno govori kakva nas sezone očekuje i ne možemo da dočekamo sledeći vikend sa novim HotS mečevima.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.