Esports B92.net

HotS MSB: Raspored plej-of mečeva

Phoenix Bracket je spreman, Plej-of Mid-Season Brawla samo što nije počeo!

nikola rančić KlanRUR
Podeli

Od 12 najboljih timova iz celog sveta, ostalo je samo 8. Plej-of MSB igraće se na ovogodišnjem DreamHack Summer eventu u Švedskoj. Timovi se odmaraju, publika polako stiže i već sutra ludilo može da počne. Stanje na tabeli posle grupne faze izgleda ovako:

Timovi su podeljeni u dva grupe, Upper i Lower Bracket. Prvoplasirani i drugoplasirani timovi iz obe grupe smešteni su u Upper, dok su ostali timovi smešteni u Lower Bracket. Za razliku od grupne faze, Plej-of se igra po standardnom Bo5 principu. Format je klasičan double elemination sistem. Tim koji izgubi u Upper spada u Lower Bracket sve dok se ne susretnu finalisti oba dela. Jedina prednost tima iz Upper bracketa je što će imati jedan meč prednosti u velikom finalu koji se igra na Bo7 principu.

U grupu A smo imali čistu situaciju na tabeli, dok je grupa B morala da odigra čak dva Tiebreak meča. Team Dignitas se borio portiv L5 za drugu poziciju, dok je Tempo Storm odigrao najbitniji meč turnira protiv Soul Torturers za četvrtu poziciju koja je vodila u Plej-of. Tiebreak meč se igrao samo na Bo1, pa kom opanci kom obojci. Team Dignitas je ponovo slavio protiv L5 , i to je trenutno 3-0 EU vs KR u grupi B. Zbog ove pobede uspeli su da se dokopaju Upper Bracketa. Tempo Storm je uspeo da pobedi Soul Torturers i tako postane drugi NA tim koji prolazi na Plej-of.

L5 se zbog loše pozicije u grupi B našao u Lower Bracketu i upravo oni otvaraju sutrašnji dan protiv Nomie u 10h po našem vremenu. Ovo je vrlo verovatno kraj puta za australijski tim, ali je prolazak na Plej-of svakako veliki uspeh. Sudbina je tako htela, pa su se NA timovi spojili u daljoj fazi takmičenja. To i nije tako loše, s obzirom da će se sada neki NA tim naći u top 6 ekipa turnira, ovako su mogli da ispadnu odmah u prvom kolu. L5 je definitivno favorit u Lower Bracketu, ali videćemo koji će se tim spustiti iz gornjeg dela.

Upper Bracket sam vrh HotS scene. MVP Black, Team Dignitas, eStar Gaming i Fnatic. Veliko je zadovoljstvo videti čak dva od četiri tima sa EU regiona. Teško je prognozirati bilo šta kada su ovakvi mečevi u pitanju. Jedino što možemo da navijamo je da svaki meč ode u petu seriju kako bi što više uživali u najboljim HotS mečevima. Raspored po bracketima izgleda ovako:

Nikako nemojte da propustite ove mečeve, a kao i uvek možete ih pratiti na www.twitch.tv/blizzheroes

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.