Esports B92.net

Malthael, pregled osnovnih osobina

Juče je Blizzard najavio novog heroja koji će se pridružiti Nexusu. Kao što svi znate, reč je o palom anđelu iz Diablo univerzuma, Malthaelu.

nikola rančić KlanRUR
Podeli

Izgleda da je konačno Blizzard uspeo da udovolji svojim fanovi sa jednim super kul herojem. U ovom tekstu možete pronaći opis njegovih magija, i da steknete neki prvi utisak o heroju.

Malthael je još jedan u nizu melee assassina. Uloga ovakvih heroja ume da bude jako zahtevna. U današnjoj meti melee heroj koji nema dovoljnu izdržljivost ili neki sopstveni način lečenja, ne dogura daleko. Na prvu loptu, Malthael se čini da ispunjava te uslove, kao i da imamo potencijalno novog “tank killera”.

Glavno oružije ovog anđela je njegov Trait [D]. Reaper’s Mark za svaki Bacis Attack na targetu koji nije građevina, ostavlja trag, koji traje 4 sekunde, otkriva neprijatelja i skinda 2.5% healta svake sekunde. Čim se pročita ovako nešto, odmah su nam u glavi velike brojke, i heroji sa velikim healt pullom. Cho’gall, Muradin, Johanna i ostali moraće dobro se pripaze Malthaela.

Prvi abillity Soul Rip [Q] uzima dušu neprijatelju koji je zahvaćen sa Reaper’s Mark, pravi 100 štete i leči Maltheala za 44 healta. Ovo je ključ da se opstane u uskim prsa u prsa borbama s obzirom da Maltheal nema nikakav način da pobegne iz borbe. Takođe, heroji koji su zahvaćeni sa njegovim Q hilaju dodatnih 3% od ukupnih healta.

Malthaelov [W] Wraith Strike, omogućava mu da se teleportuje kroz metu zahvaćenju sa Reaper’s Mark. Pri tom potezu Malthael pravi štetu neprijatelju i restartuje svoj trait.

Poslednja primarna osobina Death Shroud [E] je jedini “skill shot” koji Maltheal ima. Nakon 0.25 sekunde oslobađa talas koji prisvaja Reaper’s Mark svakom neprijatelju koji se nađe na njegovom putu. Ovo je sjajan način da se sa sigurne distance napravi velika šteta većem broju neprijatelja.

Prvi Heoric Abillity postavlja Maltheal u statičnu poziciju. Tormented Souls [R1] daje 20 armora i oslobađa duše oko sebe, koje konstantno prisvajaju Reaper’s Mark neprijateljima u okolini.

Last Rites [R2] se u prvu ruku čini jako korisnijim. Maltheal postavlja smrtnu presudu neprijateljskom heroju koja nakon 2 sekunde pravi 50% štete od ukupnih healta koji heroj nema. Malo zbunjujuće, ali npr. to znači da heroj koji se nalazi tačno na 50% healta, gubi dodatnih 25% od ukupnih healta. Kao dodatak, ovo je prvi ultimate koji ima quest u sebi. Ukoliko target umre tokom trajanja smrte presude trajno smanjuje cooldown na Last Rites na 5 sekundi, do ukupnih 15 sekundi.

Skoro neki heroj nije napravio ovoliki hype da još nije ni izašao. Videćemo kako će se pokazati na PTR serveru za koji dan.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.