Esports B92.net

HotS: Balance patch - bez balansa: Cocoon i dalje bez izmene

Zašto Blizzard zaobilazi očigledno prejaku moć?

Nikola Rančić KlanRUR
Podeli

Pravo je čudo što balans patch stiže tek sada. Obično uvek dodatni patch stigne nedelju dana nakog što novi heroj dođe u igru. Trenutna meta ima propuste, kao i svaka do sada, ali izgleda da su iz Blizzarda okrenuli glavu na drugu stranu kada su glavni problemi u pitanju. Neki heroji su izmenjeni, ali ne za one stvare koje ih čine jakim.

Heroji koji su zahvaćeni promenama u ovom patchu su: Alarak, Cassia, Ragnaros. Samuro, Zul'jin, Probius, Tassadar, Tyrande, Anub'arak, Dehaka, E.T.C, i D.Va.

Počećemo pregled od heroja koji najviše uzdrma pro scenu. Anub'arak i njegov Coccon su jednostavni prejaki. Mali Cooldown, ogroman cast range, i neverovatan follow up na ovaj ultimate ga čine neverovatno jakim. Takođe Spell Shiled koji Anub'arak ima, plus Nerubian Armor na levelu 1 su smrt za Mage heroje. Praktično Anub'arak ne oseća njihov damage. Svi ovi problemi ostali su nepromenjeni. Blizzard je jedino odlučio da poveća cooldown na Burrow Charge [E] sa 12 na 14 i par izmena na talentima. Ovo je nedopustivo. Ceo community je razočaran.

Još jedan heroj koji se sjajno slaže kao follow up na Coccon je Rangaros. On je takođe zahvaćen izmenama u ovom patchu, ali ne onim što treba. Ponovo je na udari njegov Q Build. Smanjen Bonus na level 1 talenat, Sulfuras Hungers i healing bonus na Cauterized Wounds na levelu 13. Okrenuli su glavu za Sulfuras Smash ili Molten Core koji su prave oruđe ovog heroja.

En Taro Tassadar. Izgleda da Blizzard jednostavno mnogo voli velikog templara, pa posle malih nerfova ponovo dobija buff. Povećan Bassic Attack sa 12 na 15. Povećan Life Steal na Plasma Shield [E] i life steal bonus na Khala's Embrace talenat na levelu 4 sa 60% na čak 90%. Uz Autto-Attack heroje koji trenutno dominiraju metom. kao Greymane ili Valla, biće nezaustavljivi. Illidan-Tassadar kombo je ponovo u modi.

Takođe, još jednog Starcraft heroja ne žele tako lako da puste u zaborav. Dehaka, isto kao i Tassadar posle nerfova, dobija mali buff. Trajanje Dark Swarm [W] je povećan za 0.5 sekundi. Brushstalker [Z] dobija ogroman buff. Povećano je vreme trajanja Movement Speed buffa kada izađe iz žbuna sa 1 na 2 sekundu i bonus speed sa 15% na 20%. Uz dodatni buff talenta na levelu 1, Enhanced Agility, ovaj bonus movement speed može da se poveća na čak 5 sekundi. Ovo je nenormalno jako za Dehaku, koji je poznat po flakovanju protivnika sa strane. Jednom kada Dehaka izađe iz žbuna, gotovo sigurno nećete pobeći.

D.Va je dobila klasične izmene. Blizzard uvek sačeka da vidi koji talenti se najviše koriste, i odmah u sledećem patchu ih nerfuju. Hit the Nitrous na levelu 1 smanjen Movement speed sa 375% na 325%. Ablative Armor na levelu 13 smanjen sa 5% na 4%. GG, WP talenat na levelu 16 smanjen bonus damage sa 75% na 50%. Ovakve promene su standardne i nisu nas preterano iznenadile. Uz sve ovo, Boosters [Q] dobio je smanjen cooldown za 1 sekundu, i mogućnost da se prekine magije sada je odmah nakon 0.5 sekunde.

Izmene na ostalim herojima nisu toliko bitne, Detljano sve promene možete pogledati na OVOM linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.