Esports B92.net

HGC EU: Najava 10. kola, svi mečevi bez rezultatskog značaja

Svemu nekada mora da dođe kraj, pa se tako i naše druženje sa najboljim HotS timovima na pro sceni završava, barem kada je grupna faza u pitanju.

nikola savić klan rur, nikola rančić
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Poslednje kolo u prvoj HGC ligi igra se ovog vikenda i nema nikakav rezultatski značaj. Sve je već određeno na EU sceni. Fnatic odlazi kao prvoplasirana ekipa na Mid-Season Brawl, dok Synergy i beGenius sigurno odlaze na Crucible da se bore za opstanak u ligi.

Igra se samo osam mečeva, u petak i u subotu, neće biti standarno mečeva i u nedelju veče. Team Liquid igra protiv beGeniusa meč koji jedino može nešto da promeni na tabeli. Ukoliko pobede ovaj meč, a Team Dignitas izgubi od Tricked esporta rezultatom 3-0, imaju šanse da se pomere na drugu poziciju. Prvo moraju da pobede svoj meč, što možda i neće biti tako lako, kao što smo mislili na početku sezone. Trenutno se nalaze u očajnom stanju, sa tri poraza u nizu, dok beGenius na krilima pobede želi da nastavi pobednički niz od dve partije.

Sa druge strane, Team Dignitas, kao jedan on najboljih timova lige, treba da izgubi od Trickeda sa 3-0. Kako je ovo vrlo malo verovatno, stanje na tabeli ostaće nepromenjeno i nakon desetog, poslednjeg kola. Pored ovih mečeva uživaćemo još malo u igri najboljeg tima lige Fnatica, koji igra svoj meč protiv Synergya. Takođe, Playing Ducks igraju svoj meč protiv Team Experta. Kada su ove dve ekipe u pitanju, uvek možemo da očekujemo dobru zabavu, barem kada su pickovi u pitanju.

U petak od 18h igraju Synergy – Fnatic, odnosno od 20:30h Team Liquid – beGenius. Subota je rezervisana za Tricked esport – Team Dignitas u 18h, i Playing Ducks – Team Expert od 20:30h. Sve mečeve. kao i uvek, možete pratiti na https://www.twitch.tv/blizzheroes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.