Esports B92.net

HGC Open Division: Gangang i Zealot idu na Crucible

Nakon skoro četiri puna meseca uzbudljive borbe, konačno imamo dva tima koja će pokušati da uzdrmaju sam vrh EU HotS scene.

nikola savić klan rur, nikola rančić
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Možda i nije toliko čudno što su se baš ova dva tima našla u finalu, jer i jedan i drugi tim u svojim redovima imaju veterane sa pro scene. Team Gangang predvodi poznati Bkb, dok Team Zealot ima malo više veterana u svojim redovima. Tu su Mopsio, GranPkt i poznati slovenski pro igrač Zarmony.

U HGC Open Divisionu mogli smo da gledamo razne timove, od onih koji su praktično Diamond diviziji, do onih najbolji koji su u samom vrhu. Dva naša igrača, Lasthope011 i Ceki, probali su sa svojim pro timom, Ready Able Willing, da dođu do tok velikog finala, ali na žalost nisu uspeli u tome. Intervju sa našim najboljim igračem, Lasthope011, možete pogledati na našem youtube kanalu, gde je pričao o svom iskustvu na velikoj sceni.

Za one koji nisu upoznati sa Open Divisionom, to je takmičenje koje je bilo otvoreno za sve timove koji misle da imaju ono najbolje u sebi. Kroz 8. kola, sakupljali su se bodovi u zavinosti od performansa tima, sve u cilju da se stigne do velikog plej-ofa. Plej-of sa 16 najboljih ekipa odigrao se ove nedelje, a dve najbolje ekipe koje su se našle u finalu imaće svoju šansu da uđu u HGC ligu.

O čemu je reč: 23. maja Team Gangang i Team Zealot odigraće svoje mečeve protiv dve najlošije plasirane ekipe iz HGC lige. To će najverovatnije biti ekipe beGenius i Synergy. Ukoliko uspeju da savladaju svoje protivnike, naćiće se ponovo u društvu najboljih.

Team Gangang ima prednost da bira protiv kojeg će tima igrati, s obzirom da su pobedili u finalu Open Divisiona Team Zealot rezultatom 3-1.

“Za nas, najbitnija stvar je što smo se kvalifikovali za Crucible. Finale nije bilo toliko bitno, ali svakako je lepo što znamo da smo pobedili i da smo najbolji tim u Open Divisionu, s obzirom da praktično i nismo vežbali. Osećaj je sjajan, i daje nam još veću motivaciju i pouzdanje da se kvalifikujemo za HGC, i naravno daćemo sve od sebe da se pripremimo za Crucible.”, rekao je Bkb.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.