Esports B92.net

HotS: Tyrande i Alarak dobili zanimljiv rework

Uvek sa novim herojem dolazi i malo veći patch sa dosta izmena.

nikola savić klan rur, nikola rančić
Podeli

Ovog puta najveća zvezda patcha, pored D.Ve naravno, je High Priestess of Elune, Tyrande. Kad smo već kod Highlordova, Alarak, Highlord of Tal’darim je takođe dobio veoma zanimljiv rework. Veliki broj stinih izmena primili su Cassia, Genji, Illidan, Nova, Zul’jin, Varian, Auriel, Li Li, Lucio, Uther, Anub‘arak, Dehaka i Sonya. Videćemo da li će se Tyrande sa ovim izmenama vratiti u top tier metu, pogotovo na pro sceni gde je dominirala kroz čitavu Betu, za sada promene izgledaju obećavajuće.

Da vas ne držimo previše u iščekivanju, počećemo naš pregled odmah od najsočnijih izmena. Tyrande je dobila rework kako na basic kit, tako i na skoro kompletan talent tree. Basic Attack je smanjen za nekih 6%. Light of Elune [Q] ima novu funkcionalnost. Tyrande više ne leči sebe kada leči saveznike, ali sada Basic Attack smanjuje cooldown na Light of Elune za 2 sekunde. Iz tog razloga, cooldown je povećan sa 8 na 12 sekundi. Ovo vas postavlja u malo agresivniju igru koja će rezultirati sa više hila za vaš tim. Sentinel [W] sada ima quest u sebi. Za svakih 8 heroja koje pogodite sa sovom, sledeća može da prolazi kroz jedan target. Slično kao stari talenat na levelu 4. Shadowstalk [R1] takođe ima novu funkcionalnost, koja se odnosi samo na Tyrandu. Sada daje stealth i 30% Movement Speeda. Nakon što stealth nestane, Tyrande ima dodatnih 50% Attack Speeda na 5 sekundi. Takođe, cooldown je smanjen sa 60 na 30 sekundi. Ponovo, agresivniji način igre definiše i ovaj talenat. Nema više globalnog hila za sve saveznike, ali 50% Attack Speed + 2 sekunde manji cooldown na Light of Elune za svaki Basic Attack rezultira sa mnogo spamovanja hila. Veliki broj talenata je izbačen, neki su zamenili mesta, ali tu su naravno i novi. Dosta quest talenta, i onih koji se odnose na Hunter’s Mark [D] koji menjaju način igre ovog heroja. Pisali smo da Blizzard eskperimentiše sa support herojima, i da žele od njih da naprave jako zanimljiv način igre uz dosta varijacija. Sa Tyrandom su to definitivno uspeli na najbolji mogući način.

Alarak, druga zvezda ovog patcha, ima šta da ponudi. Po malo zaboravljen melee assassin traži svoju osvetu kroz smrt njegovih neprijatelja. Neki talenti su ubačeni u osnovni kit, što će mnogo pomoći ovom Protosu. Sadism [Trait D] sada ima dodatnu fukcionlanost. Svaki Takedown donosi 3% Sadisma, do maksimalnih 30%. Ovaj bonus se gubi nakon smrti. Takođe, ubačen je i povećan self-heal na herojima. Discord Strike [Q] ima od starta ubačena dva mala trougla sa strane (nekada talenat na levelu 4). Damage na Lightning Surge [E] je smanjen sa čak 100 na 62, ali sada neprijatelji koji su udareni sa centrom beama primaju 100% povećan damage. Ovo bi bilo previše “OP” da je ostao stari način hilovanja od E, međutim Blizzard se postarao za to. Sada heal ne zavisi od napravljene štete, već je fiksan. Alarak je dobio i nove quest talente koji nagrađuju najtalentovanije igrače. Tako na primer, morate sa Discord Strikom [Q] da pogodite dve ili tri mete u isto vreme kako bi dobili nagradu iz questa.

Što se tiče ostalih assassina, Cassia je dobila mali nerf na Ball Lightning [R1] gde je damage smanjen za 10%. Hvala Blizzardu za ovo, Quick Match će biti lepše mesto od sada. Nova više ne gubi stackove Snipe Master talenta na levelu 7 kada pogodi non-Heores target. Ovo joj daje dodatni wave clear i malu pomoć oko zauzimanja kampova koja je bila jako potrebna. Sve dok pogađate metu, pa makar to i bio i zidić, sačuvaćete vaše stackove. U Blizzardu su očigledno zadovoljni kako Genji napreduje u Nexusu, tako da je dobio samo mali nerf na Dodge talenat na levelu 7. Cooldown je povećan sa 5 na 8 sekundi.

Ostali hileri padaju u senku pored moćne Tyrande u ovom patchu, ali ćemo spomenuti i njih. Li Li fino napreduje sa poslednjim buffom, čak je stigla i do Grand Mastera gde je čest pick ili ban. Tako da je Blizzard odlučio da joj poveća cooldown za jednu sekundu na Blinding Wind [E] i smanji damage na Cloud Serpent [W]. Lucio, takođe mali nerf na Healing Boost [W]. Auriel od sada dobija manje Hope od Bestow Hope [D] na damage koji se napravi non-Heoric metama, smanjen je generator sa 8 na 5%.

Od warrior heroja, Dehaka je pretrpeo najviše izmena. RIP wave clear na levelu 1, ćao Primal Agresion. Sreća pa je damage na Dark Sawrm [W] povećan sa 30 na 50, ali više ne radi povećan bonus na herojima. Sonya manje self-sustaina kroz Whirlwind [E]. Cooldown je povećan za jednu seknud. Takođe, Anub’arak isto će imati mali self-sustain u team fightu jer je damage na Locust Swarm [R1] smanjen za 10%. Nerubian Armor na levelu jedan isto dobija nerf, kroz cooldown koji je povećan za 4 sekunde.

Sitne izmene na svim ostalim herojima i talent tree novih reworkovanih heroja možete pogledati na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.