Esports B92.net

HGC:Fnatic obezbedio prvo mesto i prolaz na Mid-Season Brawl

Deveta nedelja u HGC EU bila je pun iznenađenja i preokreta.

Nikola Savić KlanRUR, nikola rančić
Podeli

Ponovo smo bili u društvu najboljih, koji su nam priredili potpuno uzbuđenje. Fnatic je pobedom nad Team Dignitas osigurao prvo mesto u grupi pre poslednjeg kola, i na taj način obezbedio direktan plasman na Mid-Season Brawl koji se odigrava i njhovoj rodnoj zemlji Švedskoj, u junu ove godine. Prvi put se HGC igrao na HotS 2.0 patchu, ali je Genji globalno banovan u ovom kolu. Takođe, imali smo priliku da vidimo u dosta mečeva Cassiu i Uthera, koji je od skoro reworkovan.

Naš pregled počećemo sa najzanimljivijem mečem kola, koji se odigrao upravo između ove dve ekipe. Team Dignitas je fantastično počeo seriju. Out-pickovali su protinika i u mapama i u draftu. Fnatic je izgledao kao da ih je udario brzi voz. Odmah na startu, Team Diginitas je poveo sa 2-0 i sve je izgledalo kao da će biti čista 3-0 pobeda. Međutim, Fnatic ne bi bio tu gde jeste, da ne znaju i sami da pokažu par trikova. Malo čudniji draft na strani Team Dignitasa u trećem meču, gde su igrali double support + Cassia solo assassin, nije dobro prošao po njih i Fnatic odmah kažnjava protivnika. Očigledno je ta jedna pobeda bila dovoljna da vrate samopouzdanje. Na kraju Fnatic pobeđuje rezultatom 3-2 i stavlja šlag na tortu u ovoj sezoni.

Još jedan bitan meč ovog vikenda odigrao se između Team Liquida i Team Experta. Ispostavilo se da Misfits nije pogrešio u svojoj odluci da raspusti HotS tim, jer u drugom delu sezone Team Liquid igra totalno van svoje lige. Nekada su bili bez konkurencije, pogotovo u prvom delu sezone. Težak poraz za njih, možda ne toliko rezultatski jer će na kraju svakako biti treća ekipa, koliko psihički. Treći poraz za redom i to od sve tri najbolje plasirane ekipe u ligi. Team Expert je slavio u ovom meču rezultatom 3-1, ali ni njima ovaj rezultat preterano ne znači. Team Expert je svakako na 4. mestu, koje vodi u Play-off.

Kad smo kod iznenađenja, beGenius nastavlja da nas oduševljava sjajnom igrom. Tim koji smo odavno otpisali, ne samo mi već i svi timovi lige, ostvario je ubedljivu pobedu. Posle Playing Ducksa koji su pali u prošlom kolu, Tricked esport je bio sledeća žrtva. Žargonski rečeno, beGenius je oduvao Tricked sa 3-0 i pokazao svima da nisu odustali od HGC lige tako lako. Od ostalih mečeva, bitno je još da napomenemo rezultat koji je ostvario Playing Ducks. Pobedom od 3-1 nad Synergyem, obezbedili su 5. poziciju na tabeli i imaju šanse kroz Play-off da stignu do Mid-Season Brawla. Na drugoj strani, ruski tim Synergy, izgubio je oba meča ovog vikenda i trenutno se nalazi na 7. poziciji sa istim brojem bodova kao i beGenius.

Sve propuštene mečeve možete pogledati na Heroes Esports youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.