Esports B92.net

HGC EU: Najava 8. kola, finale pre finala

Došli smo do onog dela takmičenja gde je bukvalno svaka mapa bitna.

nikola savić klan rur
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Počinje kalkulisanje svih timova, pa tako sudibina dosta timova ne zavisi samo od svog učinka već i od rezultata drugih timova. Ponovo su sve oči uperene u vrh tabele. Očekuju nas dva duela četiri najbolje ekipe lige.

Najbitniji meč kola odigraće Fnatic i Team Dignitas. Ishod ovog duela direktno će uticati na prvo mesto koje vodi na Mid-Season Brawl. Ukoliko Fnatic pobedi, ostaje na prvoj poziciji sa nedostižnom prednošću pred poslednje kolo. Team Dignitas na drugoj strani mora da pobedi ako želi da se izjednači sa Fnaticom po broju bodova. Ni jedan ni drugi tim neće imati lak zadatak ispred sebe. Fnatic je u odličnoj formi, imaju pobednički niz od čak 9 partija i uspeli su da savladaju Team Liquid u prošlom kolu. Međutim, Team Dinitas nikada ne treba potceniti. Uvek su nekako u senci ostalih top timova, ali kada dođe ono najbitnije uvek izađu kao pobednici na kraju, što pokazuje i ishod Western Clasha. U prvom delu sezone Fnatic je slavio rezultatom 3-2.

Nešto mali lakši posao ima Team Liquid, koji igra protiv Team Experta. Preživeli su ono najgore prošlog vikenda, doduše uz dva poraza. Trenutno dele drugo mesto sa Team Dignitasom i sve sem pobede u ovom kolu ne dolazi u obzir. Team Exeprt nije pokazao u drugom delu sezone da su dostojni da se mere sa velikom trojkom. Možda će Adrd izvući ponovo neki čudan draft, i uspeti da iskoriste ranjivost Team Liquida iz prošlog kola.

Što se tiče ostalih timova koji se bore za plej-of, Playing Ducks ima malo lakši posao u odnosu na Tricked Esport. “Patke” igraju samo jedan meč i to protiv ruskog tima Synergy koji čak i sa pobedom ne može da izbegne zonu ispadanja. Na drugoj strani, Tricked igra dva meča. Prvi protiv Fnatica na startu kola, što neće biti ni malo lak zadatak. Drugi meč igraju protiv beGeniusa. Francuski tim se konačno probudio i ostvario prvu pobedu prošlog kola, videćemo da li će nastaviti pobednički niz i pomrsiti konce Trickedu u borbi za petu poziciju na tabeli.

Raspored mečeva po danima je sledeći:

Petak

18h Fnatic – Tricked esport, 20:30h Synergy – Team Expert

Subota

18h Playing Ducks – Synergy, 20:30h Team Liquid – Team Expert

Nedelja

18h Fnatic – Team Dignitas, 20:30h beGenius – Tricked esport

Sve mečeve možete pratiti na https://www.twitch.tv/blizzheroes

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.