Esports B92.net

HGC EU 2017: Najava 8. kola, veliki okršaj TOP 3 ekipe

KlanRUR
Podeli

Najvažniji vikend u HGC 2017 je pred nama. Ostali mečevi ovog vikenda nisu bitni, jer su sve oči uprete u veliku EU trojku, koja će nadamo se da nam priredi sjajan šou ovog tmurnog vikenda. Igrači najavljuju ovo kolo kao najbitnije kolo i prve i druge faze grupnog dela takmičenja. Pred najveći test postavlja se Team Liquid, koji igra svoje mečeve protiv Fnatica i Team Dignitasa ovog vikenda. Neće imati uopšte lak zadatak protiv ova dva tima, ali jedno je sigurno. Ukoliko Team Liquid izađe kao pobednik iz oba duela, gotovo sigurno će osigurati to prvo mesto koje vodi direktno na Mid-Season Clash.

Petak počinje laganom uvertirom pred velike okršaje. Od 18h igraju Playing Ducks i Tricked esport. Tricked je pokazao sjajno igru prošlog vikenda, i žele da nastave pobednički niz. Sa druge strane, Playing Ducks uvek nezgodan protivnik, Jedne nedelje bace najveće timove na muke, dok naredno kolo izgube prilično lako 3-0. U 20:30h nešto lakši posao ima Team Dignitas koji igra protiv Synergy. Ruski tim nije u dobro formi, i trenutno se nalazi na 7. poziciji, dok Team Dignitas ne sme sebi da dozvoli kiks ukoliko žele da se bore za Play-off.

Subota je dan koji svi čekaju. Malu zabavu od 18h prirediće nam beGenius i Team Expert. Team Expert je veliki favorit u ovom meču, s obzirom da beGenius i dalje nema pobedu, ali nikad se ne zna. Možda je ovo baš njihov vikend da konačno zasijaju. Od 20:30h igraju svoj meča dva najbolja tima u HGC EU, Team Liquid i Fnatic. Dva tima sa velikom istorijom. Timovi koji trenutno na sceni imaju najduži roster bez promena. Putevi su im se ukrstili mnogo puta, i uvek su mečevi bili na vrhunskom nivou. Teško je u ovakvom meču predvideti pobednika. U prvom delu sezonu Team Liquid je pobedio 3-2, međutim Fnatic veruje u svoj tim, i misle da konačno imaju ono što je potrebno da prekinu seriju Team Liquida od 10-0.

Dok se slegnu utisci od subote, već u nedelju od 18h Team Liquid se ponovo stavlja na test. Ovog puta igraju protiv Team Dignitasa. Iako se trenutno nalaze na trećoj poziciji, nikako ne treba potceniti tim koji ima najviše trofeja od svih ostalih EU timova. Zaelia se konačno sjajno uklopio u roster, i sigurno ćemo imati mnogo bolji okršaj nego u prvom kolu gde je Team Liquid pobedio 3-0. Poslednji meč ovog vikenda igraju Playing Ducks i beGenius. Pored svih ostalih velikih mečeva, okršaj ova dva tima nekako pada u senku. Bez nekog preteranog rezultatskog značaja ispratićemo i ovaj meč, gde su Playing Ducks favoriti i ovog puta.

Pogledajte kako su izgledali najbolji potezi iz prošle nedelje, i ne zaboravite da se uključite večeras u 18h https://www.twitch.tv/blizzheroes za najbolji HotS na planeti.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.