Esports B92.net

HotS: Zanimljive promene na support herojima, Uther rework

Sa novim herojem uvek dolazi i novi patch, pa ni ovog puta nije bilo izuzetka.

nikola savić klan rur, nikola rančić Izvor:
Podeli

Genji patch na PTR Beta 2.0 serveru donosi jako zanimljive izmene. Konačno patch koji nema u sebi imena kao što su Varian ili " class="glossaryLink ">Ragnaros, već su se u Blizzardu malo više pozabavili Support ulogom.

Kroz par prethodnih patcheva Blizzard sve više teži ka tome da od određenih heroja napravi mogućnost za različite načine igre. Najviše na tom polju eksperimentišu kod Support uloge, jer je to u neku ruku najnepopularnija uloga. Veliki broj igrača se žali kako su Support heroji dosadni, “one-sided” i jednostavno namenjeni samo da leče svoje saveznike. Počeli su sa Kharazimom, pa ga sada sve češće vidimo u ulozi nekog damage Monka/Off Support heroja. Tu je i Lucio koji dosta menja koncept celog tima u zavinosti od načina igre i “pesme” koju pušta. Sada, poslednji rework na Utheru dozvoljava malo drugačiji način igre ovog legendarnog Paladina: The Light abandons no man!

Heroji koji su zahvaćeni Genji patchom su: Cassia, Greymane, Nazeebo, Probius, Auriel, Brightwing, Li Li. Tassadar, Uther, Anub’arak, E.T.C, Stitches i Zarya. Mi ćemo naš pregled početi od Support heroja.

Uther rework je svakako najzanimljiviji u ovom patchu i možda konačno vrati Paladina u metu i stare dobre wombo comboe sa Divine Shiled. Za početak, Uther više nema pasivni armor, povećan mu je Base HP i HP Regen. Holy Light (Q) je drastično smanjen, ali sada ima novu funkcionalnost i leči Uthera svaki put kada izleči saveznika sa svojim Q. Holy Radiance (W) je takođe oslabljen, i sada ima istu vrednost koja je jednaka šteti koju pravi, uz malo smanjen mana cost. Ono što je najveća promena jeste dodatak na Eternal Devotion (Trait). Sada svaki put kada Uther izleči saveznika sa nekom od Basic magija daje im i 25 Armora koji traje 2 sekunde, jer kakav je to Paladin bez Devotion Aure.

Izmenjen je i veliki broj talenta koji su bili prilično monotoni kod Uthera. Novi bildovi, kao što je auto-attack bild na levelu 1 koji smanuje cooldown na Hammer of Justice (E) omogućava Utheru da bude agresivna “stun-mašina”. Ili na drugu stranu, Q koji omogućava Utheru da doprinese još malo damagea svom timu, a sa novom izmenom u svom tom procesu i leči sebe. I dalje je glavni problem kod Uthera “mana managment”, jer sa i dalje velikim mana cenom na obe healing magije, skoro svaki drugi support heroj će vrlo brzo nadmašiti Uthera kada je mana bitka u pitanju.

Još jednu jako zanimljivu izmenu dobila je Auriel. Ne toliko popularni ultimate Resurrect (R), dobio je potpuno novu funkcionalnost. Cooldown je povećan sa 70 na čak 120 sekundi, ali sada je channel time smanjen sa 3 na samo 0.5 sekundi. Ono što je novo jeste da sada heroj koji se oživljava ima delay od 5 sekundi pre nego što se vrti u borbu. Ovaj ultimate može da nađe svoju širu primenu u igri, ali treba dobro razmisliti pre nego što se izabere. Crystal Aegis je i dalje bolji izbor jer on sprečava heroje da umru, dok sa Resurrect izborom ste spremni da vaš saigrač umre pa tek onda da dobijete neki value od svog ultimatea. Ovakav način igre može da bude koristan kod double support mete, koju sve češće srećemo na pro sceni, gde npr uz Lucia koji može da baci svoj ultimate tamo gde je trebao da dođe Aegis. Uz to Auriel je dobila povećan damage na Sacred Sweep (Q) i Detainment Strike (E), pa će sada biti u mogućnosti da stvara sama sebi malo više energije bez pomoći saigrača.

Tassadar se ponovo našao na udaru i to sa novim nerfom. Plasma Shield (Q) je drastično smanjen sa 550 na 475 i sada traje još jedan sekund manje. Ova promena dosta će uticati na popularnu metu, gde je Tassadar bio 1st pick/ban u skoro svakom pro meču. Auto-attack heroji kao što su Valla, Tracer, Greymane, koji su se odlično slagali sa velikim Templarom, neće više biti u mogućnosti da budu agresivni kada imaju Tassadara iza sebe. Kao neka uteha, Blizzard je povećao njegov Auto-Attack sa 10 na 12, koji je ionako bio beskoristan.

Što se tiče assassin uloge, Greymane i Cassia su dobili lepe buffove. Greymane je dobio jako dobru izmenu na svoj Inner Beast (W), koji će agresivnijim igračima dosta koristiti. Cooldown je povećan sa 16 na 20 sekundi, ali sada svaki basic attack dok je W aktivno smanjuje cooldown za 0.5 sekundi, nešto slično kao što je Wolfheart talenat na levelu 1 radio. Od sada uz nekih 20 combo udarca Greymane može da ima skoro ceo cooldown refundiran. Pored toga Cursed Bullet (R) je povećan sa 35% na 40% od trenutnog neprijateljskog HP-a.

Cassia dobija mali buff kroz smanjen cooldown na Fend (E) i Valkyrie (R). 30 sekundi manji CD na Valkyrie omogućava ovoj Amazonki da češće izoluje neprijateljski back-line i tako osigura siguran kill za svoj tim.

Kada je prva linija odbrane u pitanju, po neki Warrior heroji su dobili buff koji je bio jako potreban. E.T.C. je sa poslednjim patchom jako oslabljen svojim reworkom i nekako ispao iz top tank heroja. Blizzard je odlučio da mu malo vrati staru slavu kroz povećan HP i HP Regen, ali da li će to biti dovoljno? Guitar hero na levelu 1 dobio je mali buff koji pruža 10% više hila od basic attacka, ali je svakako taj talenat u senci ostala dva na levelu 1 koji mnogo više doprinose timu. Stitches je takođe dobio mali buff na HP i HP Regen uz povećan damage na " class="glossaryLink ">Slam (W).

Anub’arak pored koristnih vizuelnih promena, koje od sada pokazuju range i polje koje će biti zahvaćeno sa njegovim Burrow Charge (E), dobio je i mali nerf na Locust Swarm (R).

Najjača žena u Nexusu, Zarya, takođe dobija mali nerf kroz Energy (Trait) koji sada slabi 3 po sekundi. Ova promena rezultovaće manji sustain damage kod Zarye kroz team fight. Graviton Surge (R) pokušava da se probije kao ultimate izbor sa smanjenim cooldownom od 20 sekundi.

Nazeebo, kao jedini specialist heroj koji je dobio izmene u ovom patchu, dobio je i nerf i buff. Buff na ne toliko popularni bild, gde je Plague of Toads (E) povećan damage sa 126 na 140 kroz 6 sekundi. Dok je Gargantuan (R) dobio nerf na Basic Attack damage i ukupne healthe. Gargantuan koliko god bio nekontrolisan u team fightu, i delovao na svoju ruku samo u malom području radio je neverovatan damage, tako da je ovaj nerf bio jako potreban.

Ovo se sve PTR izmene, tako da su podložne promenama pre nego što stignu na Live server. Sve promene na talentima kod pomenutih heroja možete pogledati na ovom linku.

Prati B92 na Viberu

HotS

MSB Plej-of: Može li Fnatic konačno do prve velike titule?

Pravo je zadovoljstvo bilo gledati dva EU tima u finalu Upper Bracketa. Obično smo navikli da bude obrnuta situacija, ali ovog puta Lower polufinale je bilo između dva KR tima. Nekada svetski šampioni, L5 i MVP Blacka našli su se u nezgodnoj situaciji i na žalost jedan od njih morao je da ispadne. Najvaili smo uzbudljiv turnir, ali ovo je mnogo više nego što smo očekivali.

HotS ponedeljak 19.06. 11:56 Komentara: 3

HotS: Počinje najbitniji turnir sezone – Mid-Season Brawl

Posle kratke pauze, konačno je stigao najbitniji turnir sezone, Mid-Season Brawl. Narednih deset dana uživaćemo u majstorijama najboljih timova iz celog sveta. Timovi iz Evrope, Amerike, Koreje, Kine, Južna Amerike i Australije došli su u Švedsku samo sa jednim ciljem – da pokažu ko je najbolji tim na svetu.

HotS petak 9.06. 19:15 Komentara: 1

Najbolji HotS igrač sveta vraća se na pro scenu

Ako ste ikada pogledali neki veliki internacionalni turnir, morali ste da čujete za MVP Black i njihovog najboljeg igrača Richa. Iz ove eSports organizacije najavljivali su promene u rosteru kod svojih HotS timova, ali niko nije očekivao ovaj veliki povratak.

HotS četvrtak 8.06. 07:36 Komentara: 0

Malthael stigao na PTR, izmene na Malfurionu i Thrallu

Svaki patch sa okruglim brojem donosi velike promene u igri. Ovog puta patch 26.0 na prvi pogled nema toliko promena, ali zato donosi sa sobom dva velika reworka na zanimljivim herojima i bitne izmene na Bolt of the Storm talenat. Dosta je Malfurion vladao metom.

HotS utorak 6.06. 13:25 Komentara: 0

HotS: Gale Force eSports popunio redove

Nije prošlo ni 48 sati kako su slobodno agenti, a KingCaffeine i k1pro već su pronašli svoj novi dom. Još uvek se nije slegla prašina o raspadu B-Stepa, ali Gale Force eSports ne gubi vreme. Odmah su ugrabili dva bivša šampiona BlizzCon-a, i uvrstili ih u svoje rodove.

HotS četvrtak 1.06. 16:43 Komentara: 0
strana 1 od 7 idi na stranu