Esports B92.net

HotS: Zanimljive promene na support herojima, Uther rework

Sa novim herojem uvek dolazi i novi patch, pa ni ovog puta nije bilo izuzetka.

nikola savić klan rur, nikola rančić
Podeli

Genji patch na PTR Beta 2.0 serveru donosi jako zanimljive izmene. Konačno patch koji nema u sebi imena kao što su Varian ili " class="glossaryLink ">Ragnaros, već su se u Blizzardu malo više pozabavili Support ulogom.

Kroz par prethodnih patcheva Blizzard sve više teži ka tome da od određenih heroja napravi mogućnost za različite načine igre. Najviše na tom polju eksperimentišu kod Support uloge, jer je to u neku ruku najnepopularnija uloga. Veliki broj igrača se žali kako su Support heroji dosadni, “one-sided” i jednostavno namenjeni samo da leče svoje saveznike. Počeli su sa Kharazimom, pa ga sada sve češće vidimo u ulozi nekog damage Monka/Off Support heroja. Tu je i Lucio koji dosta menja koncept celog tima u zavinosti od načina igre i “pesme” koju pušta. Sada, poslednji rework na Utheru dozvoljava malo drugačiji način igre ovog legendarnog Paladina: The Light abandons no man!

Heroji koji su zahvaćeni Genji patchom su: Cassia, Greymane, Nazeebo, Probius, Auriel, Brightwing, Li Li. Tassadar, Uther, Anub’arak, E.T.C, Stitches i Zarya. Mi ćemo naš pregled početi od Support heroja.

Uther rework je svakako najzanimljiviji u ovom patchu i možda konačno vrati Paladina u metu i stare dobre wombo comboe sa Divine Shiled. Za početak, Uther više nema pasivni armor, povećan mu je Base HP i HP Regen. Holy Light (Q) je drastično smanjen, ali sada ima novu funkcionalnost i leči Uthera svaki put kada izleči saveznika sa svojim Q. Holy Radiance (W) je takođe oslabljen, i sada ima istu vrednost koja je jednaka šteti koju pravi, uz malo smanjen mana cost. Ono što je najveća promena jeste dodatak na Eternal Devotion (Trait). Sada svaki put kada Uther izleči saveznika sa nekom od Basic magija daje im i 25 Armora koji traje 2 sekunde, jer kakav je to Paladin bez Devotion Aure.

Izmenjen je i veliki broj talenta koji su bili prilično monotoni kod Uthera. Novi bildovi, kao što je auto-attack bild na levelu 1 koji smanuje cooldown na Hammer of Justice (E) omogućava Utheru da bude agresivna “stun-mašina”. Ili na drugu stranu, Q koji omogućava Utheru da doprinese još malo damagea svom timu, a sa novom izmenom u svom tom procesu i leči sebe. I dalje je glavni problem kod Uthera “mana managment”, jer sa i dalje velikim mana cenom na obe healing magije, skoro svaki drugi support heroj će vrlo brzo nadmašiti Uthera kada je mana bitka u pitanju.

Još jednu jako zanimljivu izmenu dobila je Auriel. Ne toliko popularni ultimate Resurrect (R), dobio je potpuno novu funkcionalnost. Cooldown je povećan sa 70 na čak 120 sekundi, ali sada je channel time smanjen sa 3 na samo 0.5 sekundi. Ono što je novo jeste da sada heroj koji se oživljava ima delay od 5 sekundi pre nego što se vrti u borbu. Ovaj ultimate može da nađe svoju širu primenu u igri, ali treba dobro razmisliti pre nego što se izabere. Crystal Aegis je i dalje bolji izbor jer on sprečava heroje da umru, dok sa Resurrect izborom ste spremni da vaš saigrač umre pa tek onda da dobijete neki value od svog ultimatea. Ovakav način igre može da bude koristan kod double support mete, koju sve češće srećemo na pro sceni, gde npr uz Lucia koji može da baci svoj ultimate tamo gde je trebao da dođe Aegis. Uz to Auriel je dobila povećan damage na Sacred Sweep (Q) i Detainment Strike (E), pa će sada biti u mogućnosti da stvara sama sebi malo više energije bez pomoći saigrača.

Tassadar se ponovo našao na udaru i to sa novim nerfom. Plasma Shield (Q) je drastično smanjen sa 550 na 475 i sada traje još jedan sekund manje. Ova promena dosta će uticati na popularnu metu, gde je Tassadar bio 1st pick/ban u skoro svakom pro meču. Auto-attack heroji kao što su Valla, Tracer, Greymane, koji su se odlično slagali sa velikim Templarom, neće više biti u mogućnosti da budu agresivni kada imaju Tassadara iza sebe. Kao neka uteha, Blizzard je povećao njegov Auto-Attack sa 10 na 12, koji je ionako bio beskoristan.

Što se tiče assassin uloge, Greymane i Cassia su dobili lepe buffove. Greymane je dobio jako dobru izmenu na svoj Inner Beast (W), koji će agresivnijim igračima dosta koristiti. Cooldown je povećan sa 16 na 20 sekundi, ali sada svaki basic attack dok je W aktivno smanjuje cooldown za 0.5 sekundi, nešto slično kao što je Wolfheart talenat na levelu 1 radio. Od sada uz nekih 20 combo udarca Greymane može da ima skoro ceo cooldown refundiran. Pored toga Cursed Bullet (R) je povećan sa 35% na 40% od trenutnog neprijateljskog HP-a.

Cassia dobija mali buff kroz smanjen cooldown na Fend (E) i Valkyrie (R). 30 sekundi manji CD na Valkyrie omogućava ovoj Amazonki da češće izoluje neprijateljski back-line i tako osigura siguran kill za svoj tim.

Kada je prva linija odbrane u pitanju, po neki Warrior heroji su dobili buff koji je bio jako potreban. E.T.C. je sa poslednjim patchom jako oslabljen svojim reworkom i nekako ispao iz top tank heroja. Blizzard je odlučio da mu malo vrati staru slavu kroz povećan HP i HP Regen, ali da li će to biti dovoljno? Guitar hero na levelu 1 dobio je mali buff koji pruža 10% više hila od basic attacka, ali je svakako taj talenat u senci ostala dva na levelu 1 koji mnogo više doprinose timu. Stitches je takođe dobio mali buff na HP i HP Regen uz povećan damage na " class="glossaryLink ">Slam (W).

Anub’arak pored koristnih vizuelnih promena, koje od sada pokazuju range i polje koje će biti zahvaćeno sa njegovim Burrow Charge (E), dobio je i mali nerf na Locust Swarm (R).

Najjača žena u Nexusu, Zarya, takođe dobija mali nerf kroz Energy (Trait) koji sada slabi 3 po sekundi. Ova promena rezultovaće manji sustain damage kod Zarye kroz team fight. Graviton Surge (R) pokušava da se probije kao ultimate izbor sa smanjenim cooldownom od 20 sekundi.

Nazeebo, kao jedini specialist heroj koji je dobio izmene u ovom patchu, dobio je i nerf i buff. Buff na ne toliko popularni bild, gde je Plague of Toads (E) povećan damage sa 126 na 140 kroz 6 sekundi. Dok je Gargantuan (R) dobio nerf na Basic Attack damage i ukupne healthe. Gargantuan koliko god bio nekontrolisan u team fightu, i delovao na svoju ruku samo u malom području radio je neverovatan damage, tako da je ovaj nerf bio jako potreban.

Ovo se sve PTR izmene, tako da su podložne promenama pre nego što stignu na Live server. Sve promene na talentima kod pomenutih heroja možete pogledati na ovom linku.

Prati B92 na Viberu

HotS

Pro igrač suspendovan zbog nesportskog ponašanja!

Biti pro igrač ne znači samo primati platu i nastupati na turnirima. Pro igrač treba prvi da bude ambasador svoje igre, jer upravo od takvih igrača najviše učimo. Na veliku žalost jednog pro igrača, njegov potez je zabeležen uživo na strimu, tako da je Blizzard morao da reaguje po ovom pitanju. Da li je kazna ispravna, ili možda u neku ruku i prestroga, procenite sami.

HotS petak 15.09. 14:05 Komentara: 2

Hintovi za novog HotS heroja!

Nismo još ni stigli da se izigramo kako treba sa Kel’thuzadom, a već nam Blizzard nagoveštava ko bi mogao biti sledeći heroj, ali možda i ne mora da se radi o heroju, možda je neki drugi sadržaj? No, ipak mislimo da je heroj.

HotS petak 15.09. 12:12 Komentara: 0

HGC EU: 7. kolo – Može li tim bez sponzora do BlizzCon-a?

Ako ćemo da sudimo drugu fazu po prošlom kolu, onda nas očekuju paklene četiri nedelje. Moćni Fnatic na samo 11% od poraza, timovi bez sponzora pobeđuju velika imena kao što su Liquid ili Expert. Više se ništa ne zna! Nema favorita, igra se do poslednjeg hita na coru, jer zna se šta je na kraju tunela- BlizzCon!

HotS petak 1.09. 03:04 Komentara: 0

Kel’Thuzad stigao na PTR!

Danas je taj dan kada konačno prestajemo da maštamo o Kel’Thuzadu! Danas je kad kada palimo naš Battle.net, da ne kažemo Blizzard App, ažuriramo PTR server i napokon posle više od deset dana gledanja strimera i ostalih članova HotS zajednice kako igraju KT-a i mi možemo da haramo Nexusom sa ovim legendarnim negativcem.

HotS sreda 30.08. 15:05 Komentara: 1

HotS: Balance patch – RIP double support meta

Pored svog ludila oko gamescoma i najave Kel’Thuzada, nekako smo zaboravili na samu igru. Naravno, Blizzard nije, pa su tako izbacili Garrosh balance patch koji je odmah dostupan na live serveru. Zahvaćen je veliki broj heroja, ali nisu sve izmene toliko bitne.

HotS četvrtak 24.08. 10:20 Komentara: 0

HotS: Novosti sa Gamescoma – izmene na Lt. Morales i Jaini

Još uvek nema nikakvih zvaničnih informacija od strane Blizzarda o novom patchu ili izmenama koje stižu sa Kel’Thuzadom, ali danas je prosto nemoguće sakriti tako nešto. Pojavio se zanimljiv post na Redditu, gde je HotS zajednica prikupila sve infomacije od strimera i posetilaca Gamescoma, pa smo tako uspeli da saznamo barem delić onoga šta nas očekuje sledeće nedelje na PTR serveru.

HotS četvrtak 24.08. 10:16 Komentara: 2

Kel’Thuzad – pregled osnovnih osobina

Blizzard je otkrio sve detalje vezano za novog heroja koji stiže u Nexus. Kel’Thuzad je novi assassin heroj. Kao i svaki mage heroj u igri, odlikuje ga veliki damage ali po ceni malog survavibilitya. Međutim, za razliku od ostalih mage heroja, Kel’Thuzad ima odličnu kontrolu bojnog bolja sa raznim oblicima CC magija, kao što su slow, root i stun.

HotS utorak 22.08. 13:49 Komentara: 1
strana 1 od 10 idi na stranu