Esports B92.net

HotS: Počinje drugi deo sezone u HGC

Posle malog odmora i Western Clash LAN turnira na IEM Katowice, HGC liga nastavlja dalje sa regularnim delom sezone. Novih 5 nedelja najuzbudljivijeg HotS-a je pred nama.

nikola rančić klan rur, nikola savić
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Osam timova koje već vrlo dobro poznajemo boriće se u narednom delu sezone za najveći LAN turnir u 2017. Mid-Season Brawl odigraće se sredinom juna u švedskom gradu Jonkoping, gde će se skupiti najbolji timovi iz celog sveta. Samo prvo mesto u regionu donosi siguran prolaz na ovo takmičenje, dok će preostala tri tima ići u play-off.

Sastavi timova ostali su nepromenjeni, osim malog izuzetka kada je ime najboljeg tima u pitanju. eSport organizacija Misfits se povukla sa HotS scene, ali se zato vratilo veliko ime kao što je Team Liquid. Detaljno o ovoj promeni možete pročitati na ovom linku.

Prvog dana imamo odmah na programu dva velika tima. U 18h na programu je Fnatic, koji igra protiv Team Expert, dok Team Liquid igra protiv Tricked esport u 20:30h.

U prethodnom delu sezone Team Expert, sa master mindom Adrd, uspevao je da pravi velike probleme toj velikoj trojci (Team Dignitas, Fnatic, Team Liquid). Na žalost, nisu uspeli da se domognu trećeg mesta koje je vodilo na Western Clash, ali smo sigurni da su i te kako željni sledećeg LAN tunira. Fnatic je svakako favorit u ovom meču, ali svašta možemo da očekujemo i od Team Experta.

Tricked, iako ima sjajan roster, nije uspeo u prvom delu sezone da pokaže dobre partije i završili su na slaboj šestoj poziciji. Odmah na početku drugog dela imaju vatreno krštenje protiv najboljeg tima prvog dela sezone. Team Liquid još uvek žali za propuštenom šansom na Western Clashu, tako da sve osim pobede ne dolazi u obzir na večerašnjem meču.

Ima li boljeg načina da se provedu uskršnji praznici nego uz najbolji HotS u Evropi? Sve mečeve kao i uvek možete pratiti na Heroes of the Storm twitch kanalu https://www.twitch.tv/blizzheroes.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.