Esports B92.net

LvlUP je šampion prve regionalne RUR HotS lige 2017!

Nakon skoro dva meseca uzbudljive borbe ovog vikenda završena je prva regionalna Heroes of the Storm liga. Prošlo je još jedno domaće HotS takmičenje, a ekipa LvlUP i dalje ne zna za poraz.

nikola savić klan rur, nikola rančić
Podeli

Nekada su dominirali domaćom scenom kao Heroji s Oluju, sada kao jedini HotS tim sa sponzorstvom u Srbiji, LvlUP zasluženo osvaja prvo mesto, kao jedini tim bez izgubljene mape u celom takmičenju.

Neverovatnom igrom kroz čitavu RUR Ligu nisu dozvolili svojim protivnicima ni da dišu, tako da su se ostali timovi kroz šalu tešili da ko izdži više od 10 minuta u igri protiv njih, kao da su pobedili.

Upravo je najbolja ekipa lige LvlUP, otvorila dan sa prvim polufinalnim duelom protiv ekipe Rangers of the Order.

Ova dva tima snage su odmerili još u grupnoj fazi, gde je LvlUP lako slavio rezultatom 3-0, što je bio slučaj i u subotu. Rangers of the Order je imao dobre draftove i relativno dobar early game u skoro svakom meču, ali individualni kvalitet i bolja timska igra je prevladala u ovom slučaju.

Drugi polufinalni meč je bio onaj meć koji se čekao čitavu ligu. Snage su konačno odmerile ekipe Heores of Mladi Radnik i HotS Rebels. Do sada nismo imali priliku da gledamo ove dve ekipe u međusobnom duelu, ali su i jedna i druga ekipa završile u TOP 3 na prethodnom HotS turniru. Već prvi meč između ovih ekipa na Cursed Hollow nagovestio je da nas očekuje jako uzbudljiva Bo5 serija.

I u prvom i drugom meču HoMR je imao sjajan early game, vodio je gotovo čitav meč. Na kraju se sve svelo na jedan team fight koji je odlučio meč. Na prvoj mapi HoMR je srušio čak dva Keepa iz prvog Curse-a i pre 16 levela imali su ogromnu prednost. Rebelsi su mirnom igrom uspeli da nadoknade tu prednost, pobede ključne team fightove i na kraju povedu rezultatom 1-0 sa sve corom na 39%.

Drugi meč igrao se na Infernal Shrine, ponovo mapa koju HotS Rebels ekipa jako voli da igra. Ista priča kao i u prvom meču. HoMR u ključnim momentima pred Shrine fazu uzimaju lake killove kroz brze rotacije i tako praktično osiguraju Punishera for free. HotS Rebels se trudio čitav meč da nametne svoju igru i na kraju je i uspeo tu tome. Jedan team fight u 20 minutu ponovo je odlučio pobednika. Dica je na svom Rehgaru fantastičnim Ancestral ultyem i Cleansom spašavao svoje saigrače kroz čitav meč što je u neku ruku i donelo pobedu za 2-0.

Pogledajte kako je izgledao poslednji team fight:

Vanja je pravio ozbiljne probleme ekipi HoMR sa svojom Zaryom u prva dva meča, tako da je to bio 1st BAN u svim narednim mečevima za ekipu HoMR. Rebelsima je bila potrebna još samo jedna pobeda za prolaz u finale i pokušali su da je pronađu u trećem meču na Tomb of the Spider Queen. Po prvi put je ekipa HotS Rebels vodila u ranoj fazi meča, ali se sve promenilo nakon 10 levela. Double front line bio je previše za Rebelse, a najzaslužniji za pobedu u ovom meču bio je Maven na svom Anub’araku. Svaki team fight sa Cocconom izolovao je Malfuriona koji nije mogao da održava svoje saigrače u životu.

Četvrti meč igrao se na Dragon Shrine, najslabijoj mapi ekipe HotS Rebels. HoMR se konačno probudio i ceo meč sproveli perfektno od početka do kraja. Greškama protivnika kroz brze rotacije uzimaju lake killove i izjednačuju skor na 2-2.

Poslednji meč odlučio je drugog finalistu na Battlefield of Eternity. Poznato je da Rebelsi obožavaju da igraju Tyrande, jer i Shuki i Vanja imaju ovog heroja na level 20 još iz bete. Još na startu meča HotS Rebels imao je veliki prednost s obzirom da su outdraftovali HoMR. Nedostatak CC i Artanis solo tank nije dobro prošao po Mladi Radnik. Fr3ak je imao najbolju partiju u celoj ligi. Sa svojim Greymanom uz pomoć Tyrande uzimao je skoro svaki kill i nije dozvolio protivniku da diše. Konačni rezultat posle skoro 3 sata borbe HotS Rebels 3 Heroes of Mladi Radnik 2.

Pogledajte poslednji team fight koji je doneo pobedu ekipi HotS Rebels za prolaz u finale:

Heores of Mladi Radnik je morao odmah da se probudi i prežali ovaj teški poraz jer su igrali meč za treće mesto protiv ekipe Rangers of the Order. Ponovo ista priča za ROTO. Dobar early game, dobri draftovi, ali nedostatak iskustva ponovo ih je koštao meča.

Prvi meč na Braxis Holdout bio je egal do određenog trenutka, ali je HoMR ipak odneo pobedu na kraju samo zahvaljujući boljom koordinacijom u team fightu. ROTO je pokušao da nametne igru na svojoj omiljenoj mapi Tomb of the Spider Queen, i uprkos sjajnom draftu nisu iskoristili taj gank potencijal sa ogromnim CC-jem. Iz situacije gde je ROTO trebao da izađe kao apsolutni pobednik kada su ukombinovali wombo combo sa Ley Line Seal, Mosh Pit i Frost Ring, nekim čudom HoMR preživljava sve to i na kraju izlazi kao pobednik tog duela koji im je doneo i game čak pre 10 minuta.

Pogledajte kako je to izgledalo:

Treći meč HoMR se već malo opustio i imao nesvakidašnji draft. Igrali su Murky Abathus kombinaciju. Da je bio tu i Tassadar pa da imamo full Cloud 9 tim, ali ovako nije dobro prošao po njih. ROTO je dobro igrom kontrirao ovaj čudni draft i smanjio prednost na 2-1. Međutim ROTO je predao poslednji meč iz tehničkih razloga, tako da je ekipa Heores of Mladi Radnik zauzela treće mesto u RUR HotS ligi 2017.

Finalni meč igrao se između ekipa LvlUP i HotS Rebels. I ova dva tima su se susrela u grupnoj fazi takmičenja tako da se već mogao pretpostaviti ishod finala. Na žalost, HotS Rebels nije uspeo da napravi neki podvig i možda konačno bude prvi tim koje će pobediti LvlUP. Pružili su mali jači otpor nego u grupnoj fazi, ali svakako nedovoljno da se osvoji to prvo mesto. LvlUP završava takmičenje još jednom lakom pobedom od 3-0.

Nagrade za tri prvoplasirane ekipe obezbedio je partner lige, kompanija Sandberg, a veliko broj heroja i skinova koje je ustupila kompanija Blizzard je podeljen fanovima tokom strima uživo na Klan RUR Twitch kanalu.

  1. mesto: LvlUP 5x Derecho Headset
  2. mesto: HotS Rebels 5x Thunderstorm Keyboard UK
  3. mesto: Heroes of Mladi Radnik 5x Blast Mouse
  4. mesto: Rangers of the Order 5x HotS Bundle

Zahvaljujemo se svim timovima lige koju su bili sa nama ova dva meseca, zahvaljujemo se našim partnerima Sandberg, Blizzard, GamePub i drugima. Zahvaljujemo se i svim fanovima koji su bili uz nas sve ovo vreme kroz strim i dali podršku prvoj HotS ligi na ovim prostorima. Vidimo se uskoro u sledećoj sezoni.

Pogledaj te delić atmosfere na slikama ispod, a ostatak slika možete naći na Klan RUR Facebook stranici: https://www.facebook.com/rur.rs/

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.