Esports B92.net

HotS: Cassia je novi Diablo heroj koji stiže u Nexus

Old school gejmeri koji su igrali Diablo 2 biće oduševljeni ovom vešću, jer je novi heroj koji stiže u Nexus Amazonka Cassia.

nikola savić KlanRUR, nikola rančić
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Novi Diablo heroj je još jedan u nizu Assassin heroja koji ulazi u Nexus, ali sa jedinstvenom ulogom. Cassia je prvi pravi Anti-Auto Attack heroj sa sposobnošću da Blinduje neprijatelje.

Cassia dobija veliku količinu izdržljivosti dok se kreće zahvaljujući svom traitu Avoidance. Sve dok je u pokretu ima 65 Physical Armora i prima 65% manje štete od Hero Basic Attacka.

Prvi ability Lightning Fury [Q] baca koplje koje pravi štetu prvom neprijatelju na putu i račva se u dve munje koje rade štetu neprijateljima pod uglom od 90 stepeni.

Drugi ability Blinding Light [W] nakon 0.5 sekundi oslepljuje sve neprijatelje u malom radijusu na 2 sekunde. Pasivno Cassia radi 15% više štete nad neprijateljima koji su pod efektom Blinda. Ovo se ne odnosi samo na njen blind, tako da će Cassia biti jako dobra kombinacija sa herojima kao što su Johana, Artanis ili Lili, koji takođe imaju sposobnost da blinduju neprijatelje.

Treći ability Fend [E] je jedini engageing tool kod ovog assassina. Cassia se charguje napred i kada stigne do neprijatelja channeluje 1.5 sekundi i pravi damage u radijusu od 30 stepeni. Ovaj damage je smanjen za 50% prema non-Heroic neprijateljima, tako da Cassia neće imati mnogo jak wave clear već će više biti orjentisana ka team fightu.

Izbor Heroic Abilitya određuje stil igranja ovog heroja. Da li želite da dodate damage svom timu ili želite da izolujete backline i osigurate kill.

Ball of Lightning [R1] se odbija 6 puta izmeđe Cassie i neprijateljskih heroja i radi damage pri svakom udarcu. Ukoliko se Cassia nalazi samo sa jednim protivničkim herojem u svojoj blizini, munjevita lopta će skakati između nje i tog heroja, što rezultira sa manje štete, tačnije samo tri bounca. Najbolje je da ovaj ulty bacite u što više neprijateljskih heroja.

Valkyrie [R2] omogućava ovoj Amazonki da kontroliše team fight. Nakon 0.75 Cassia poziva Valkyrie koji povlači i pravi štetu prvom heroju na kojeg naiđe i stunuje na 0.5 sekundi na kraju puta. Takođe Valkyrie pomera u strane sve neprijatelje na svom putu.

Po svemu sudeći Cassia preti da otme titulu Zarye kao najjače žene u Nexusu, ali sačekaćemo da vidimo kako će se snaći.

Spotligh novog heroja možete pogledati ovde:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.