Esports B92.net

Predstavljamo HotS heroje: Thrall

Ako ste ikada odigrali bilo koju Warcraft igru morali ste u nekom trenutku da čujete njegovo ime. Najveći Orc i Shaman kojeg je Azeroth video, ujedinio je novu Hordu, sada i zauvek on je jedini pravi Warchief of the Horde. Thrall je ušao u Nexus još u ranoj vazi bete, i od tada uvek se nalazio među top tier herojima. Reč je o melee assasin heroju, kojeg karakteriše odlična izdržljivost tokom bitke i prilično dobar burst damage.

nikola savić klan rur, nikola rančić
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Glavni izvor moći kod Thralla jeste njegov trait Frostwolf Resilience. Za svaku štetu koju napravi sa magijom, Thrall dobija jedan stack Frostwolf Resilience, i nakon što dobije pet stackova izleči se velikom količinom healtha. Upravo ovaj trait omogućava ovom moćnom Orcu da bude jedan od najboljih solo lanera u igri.

Biti dobar solo laner u igri ne znači uvek da imate i veliki pushing potencijal. Thrall je jedan od tih heroja. On je u stanju da izdrži dugo na liniji jedino zato što poseduje sposobnost da se sam leči od svog traita, ali kada je reč o wave clear-u Thrall i nije toliko dobar u tome. Međutim, sama činjenica da ste konstantno prisutni na liniji i da pokrivate xp soak za vaš tim donosi veliki bonus.

Prvi ability iz redova osnovnih magija je Chain Lightning. Thrall kroz svoj Doomhammer poziva munju koja pravi štetu primarnom neprijatelju i upola štete na prva dva neprijatelja koja se nađu u blizini. Ovo je jedini range abiliy koji omogućava Thrallu da napravi štetu neprijatelju sa distance. Ukoliko se nađete protiv jačeg protivnika na liniji, Chain Lightning je odlično oruđe da napravite mali poke damage na neprijatelju i pritom sebi obezbedite par stackova Frostwolf Resilience. Ako se odlučite na prvom i četvrtom levelu za Rolling Thunder i Ride the Lightning talenat moći ćete da pojačate efekat ove magije na još dva neprijatelja uz povećani range i mali povraćaj mane. Takođe, ova magija dobra je prilikom odlaganja map objectiva sa sigurne udaljenosti na mapama kao što su Cursed Hollow i Towers of Doom.

Drugi ability zove se Feral Spirit. Thrall pušta vuka koji se kreće u pravoj liniji, prolazi kroz neprijatelje dok ne naiđe na heroja i rootuje ga na jedan sekund, pritom radeći damage na svom putu. Ova magija je jedini Crowd Control kod Thralla, tako da u većini slučajeva predstavlja primarni ability prilikom napada na neprijatelja. Takođe, Feral Spirit može da donese veliku količinu stackova Frostwolf Resilience na liniji kada se pravilno iskoristi. Kada neprijateljski minioni dolaze na lane, oni se nalaze u jednoj pravoj liniji. Ukoliko se ovaj ability iskoristi u pravom trenutku, tako da napravi štetu na svakom minionu, može da donese čak 7 stackova.

Poslednji ability što se tiče osnovnih magija je Windfury. Thrall poziva u pomoć vazdušni element koji mu povećava brzinu kretanja za 30% na 4 sekunde i čini da njegova naredna tri basic attacka budu 100% brža. Ovaj ability može da napravi najviše štete na neprijatelju i najbolje je da se iskoristi kada je protivnik pod uticajem Crowd Control efekta. Tako da je Windfury odličan follow up Thrallovog drugog abilitya Feral Spirit. Takođe Windfury donosi još 3 stacka Forstwolf Resilience što je ključno za Thralla prilikom borbe prsa u prsa.

Thrall nije jedan od onih heroja koji ima Ultimate da napravi neki wombo-combo i obezbediti njegovom timu kompletan team wipe, ali svakako donose veliki uticaj kada je team fight u pitanju. Kao pravi lider, Thrall oba svoja Heroic Abilitya koristi kao glavni faktor prilikom napadanja neprijateljskih heroja. I jedan i drugi njegov Heroic Ability imaju veze sa moćnim Doomhammer maljem, tako da za koji god da se odlučite osećaćete se moćno.

Ukoliko se odlučite za Sundering, Thrall će svojim moćnim maljem da lupi o zemlju, rascepi je po sredini, skloni neprijatelje u stranu i stunuje ih na jednu sekundu. Ova magija ne pravi veliki količinu štete, tako da i nije namenjena da se koristi u tu svrhu. Sundering se koristi u najvećem broju slučaja kao magija koja će izdvojiti određenog heroja od njegovog tima. Taj heroj zatim postaje laka meta i dobrom koordinacijom savezničkog tima trebalo bi jako brzo da ispari sa mape. Takođe, ovaj ability odličan je i prilikom prekidanja neprijateljskih Heroic Abilitya, kao što je Mosh Pit kod E.T.C.

foto: Blizzard
foto: Blizzard

Za razliku od Sunderinga, Earthquake ima malo drugačiji efekat, ali udarac maljem o zemlju nije izostavljen. Kada se Earthquake iskoristi, Thrall stvori veliki krug oko sebe koji pulsira tri puta i svi neprijatelji koji se nađu u njegovom efektu usporeni su za 50% i primaju malu količinu štete. Nakon poslednjeg redizajniranja, ovaj Ultimate našao je veliku primenu u igri. Možda ne toliko zbog činjenice da radi malu štetu neprijatelju, već zbog toga što svaki puls donosi Thrallu 1 stack njegovom traitu i čini ga jako izdržljivim tokom trajanja ovog zemljotresa. Osim toga, ukoliko se na 20. nivou izabere Earthen Shields, pojačana verzija Earthquakea donosi Thrallu i svim prijateljskim herojima koji se nalaze u njegovom efektu štit koji iznosni 15% od ukupnog healtha.

foto: Blizzard
foto: Blizzard

Bitno je još i da napomenemo da je Thrall jedini heroj u igri koji ne može da dobije 10 sekundi cooldown na svoj Ulty ukoliko je on prekinut tokom bacanja. Sa poslednjim izmenama, ukoliko Thrall odluči da udari svojim maljem o zemlju to će se i ostvariti bez obzira da li je upao pod uticaj nekog Crowd Control efekta tokom cast animacije.

Thrall nalazi veliku primenu na mapama na kojima je potreban dobar solo laner, kao što su Braxis Hooldout, Sky Temple i Infernal Shrine. Međutim, nijedna mapa nije “loša” za ovog heroja jer njegova prisutnost u team fightu neće ostati neprimećena.

Trenutno u ovoj meti Thrall važi za jednog od najboljih melee assasina u igri. Sjajno se slaže sa herojima kao što su E.T.C, Tyrande i Diablo, gde sa svojim Feral Spiritom služi kao odličan follow up na njihove Crowd Control magije, a takođe ima i dobru sinergiju sa Starfall i Apocalypse. Glavni protivnik kada je solo lane u pitanju je legendarni brewmaster Chen, koji se ne da tako lako oterati sa linije.

I na kraju, par saveta ukoliko se odlučite da se oprobate u Nexusu sa ovim moćnim orkom. Ukoliko se odlučite za Rolling Thunder na prvom nivou, potrudite se da udarite svakog neprijatelja koji je zahvaćen njegovim efektom, kako ne biste imali problema sa manom na liniji. Ako Feral Spirit ne koristite kao oruđe za napad na neprijateljskog heroja slobodno ga iskoristite na minione kako bi dobili svih 7 stackova Frostwolf Resilience.

Takođe, nemojte da zaboravite da nema baš najbolji wave clear, tako da protiv određenih heroja nećete imati dominaciju na liniji i moraćete malo povučenije da igrate. Biti solo laner sa sobom povlači brze rotacije neprijateljskih heroja i predstavljate laku metu kao usamljeni jahač na svojoj liniji, tako da je pozicioniranje ključno prilikom borbe. Kada se zahuhta borba slobodno nemojte da se ustručavate da pritisnete R i doneste svom timu veliku prednost. Lok’tar Ogar!

Autor: Nikola Rančić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.