Esports B92.net

HotS: Cho’gall i Gazlowe dobili rework

Kao i do sada sa svakim novim herojem koji ulazi u Nexus, dolazi i veliki patch u paketu.

Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Ponovo su Warrior heroji najviše podlegli promenama, dok su Cho’gall i Gazlowe dobili zanimljiv rework. Blizzard je odlučio da polako specijalizuje neke heroje za određen damage tip i pravi selekciju između Anti-Spell i Anti-Basic Attack Warrior heroja.

Svakako najveća zvezda ovog patcha je novi heroj koji ulazi u Nexus. Sve o malom hrabrom Protossu koji je našao svoj put u Heroes of the Storm možete pročitati OVDE.

Zanimljive izmene dobio je i User Interface. Ukoliko ste ikada pogledali neki replay ili pro meč primetili ste da se na vrhu ekrana nalaze heroji sa svojim Health i Mana barom i indikatorom za talente. Sada će ta slika postati standardna prilikom svakog meča. Novi UI sistem vam omogućava da lakše pratite svoje saigrače, da li imaju cooldown na ultimate bez pritiska TAB dugmeta i slično. Takođe, ubačen je i “On Fire” sistem, sličan kao u Overwatch-u. U zavisnosti od vašeg performansa tokom partije vaš portret heroja će početi da “gori”. Simpatična izmena koja može da donese veće samopouzdanje i natera vas da održavate taj nivo igre.

Sve klase heroja dobile su po neku izmenu, jedino support heroji nisu zahvaćeni u ovom patchu, Izmenjeni su Gall, Illidan, Kerrigan, Raynor, Zul’jin, Varian, Azmodan, Gazlowe, Anub’arak, Artanis, Arthas, Cho, Johanna i Tyrael.

Cho’gall ulazi u metu? Ovo pitanje može da postane uobičajno u narednih par dana, tako da nemojte da se začudite ako ga čujete. Veliki dvoglavi Ogre, poglavica Twillight’s Hammer klana, dobija svoj prvi veliki rework. Cho’gall dobija novi Trait sa 5 sekundi cooldown, koji ukoliko ga Cho aktivira daje 25 armora, a ukoliko ga Gall aktivira daje 25% više damage. Kao logični odgovor na novi Trait, Cho-u je smanjen Maximum Base Health za nekih 15%, dok je Gall dobio nerf na sve magije takođe za nekih 15%. Ovakva izmena i ne može da se nazove nerfom, s obzirom da ukoliko Gall aktivira svoj Trait dobija +25% veći damage tako da na kraju pravi više štete, ali po ceni izdržljivosti njegovog brata Cho-a. Veliki broj talenta kod Gall-a je ušao sada u njegov basic kit, kao što je Eye of Killrog koji je davao vision ili Shove talent sa level 1. Cho je dobio novu funkcionalnost na svoj Consuming Blaze (W) koji sada leči za sav damage koji napravi. Rune Bomb (E) više neće eksplodirati kada je Gall aktivira već će nastaviti svoju putanju do kraja. Talent tree kod oba heroja je putpuno izmenjen.

Ostali heroji iz assasin klase dobili su zanemarljive izmene, ali nam je za oko pala zanimljiva izmena na Kerrigan ultimate. Na Summon Ultralisk (R) povećan je cooldown sa 70 na 80 sekundi, ali sada cooldown teče dok je Ultralisk živ. Pazite se velikog Zerga!

Varian se ni ovog puta nije izvukao da se ne nađe u patch notes. Taunt dobija novu izmenu. Smanjen je +hp bonus sa 60% na 40%, ali je dobio 15 armora.

Boss of Ratchet, Gazlowe, dobio je zanimljiv rework. S obzirom da ulazi novi “Builder” heroj Probius, Blizzard je odlučio da od Gazlowe napravi više bruiser heroja koji će se više oslanjati na Auto-Attack. Najveća izmena je Robo-Goblin (R) koji više ne daje dodatni PvE damage i Focus Turrets opciju. Sada daje 100% više Basic Attack damage i prilikom aktivacije Gazlowe dobija 30 armora i 30% Movement Speed na 4 sekundi. Focues Turrets je sada ubačen u basic kit, kao magija na taster (1). Povećan je cast range na Xplodium Charge (E) sa 6.5 na čak 10 i Deth Lazor (W) sada može da se channel beskonačno dok se ne aktivira.

Dolazimo konačno i do Warrior klase. Videćemo kako će ove promene uticati na metu s obzirom da ostaju samo dva prava tenka koji su dobri protiv svih vrsta damage. Johanna sada teži ka Anti-Basic Attack tenku, dok Tyreal ka Anti-Spell.

Anub’arak je dobio mali nerf na osnovni Spell Armor sa 25 na 20 i Basic Attack damage. Burrow Charge (E) smanjen cooldown sa 16 na 12 sekundi, i smanjen damage kao odgovor na češću upotrebu. Međutim, dobija i novu funkcionalnost, svaki neprijatelj koji je zahvaćen njegovim efektom biće usporen za 25% na 2.5 sekundi. Na levelu 7 i 16 Anub’arak dobija nove talente za Burrow Charge. Subterranean Shield dodaje ovom heroju shiled na 5 sekundi kada iskoristi Burrow Charge (E), dok Debilitation smanjuje Spell Power za 50% svakom neprijatelju. Anub’arak će sada postati ozbiljan Anti-Mage heroj sa novim izmenama, jer većina Mage heroja nema dobar mobility i escape tako da onog trenutka kada ova buba uđe u back-line nema više bežanja.

Još jedan potencijalni Anti-Mage heroj može da bude Tyrael. Iako nikom nije jasan ovaj potez Blizzarda da napravi ovakvu izmenu i orjentiše ovog heroja u tom pravcu, Archangel of Justice dobija +15 spell armora uz smanjen Maximum Health i Health Regen. Takođe, izbacivanje Imposing Will (W) talenta sa level 13 je ogroman nerf za Tyraela, ali nekako i logičan potez s obzirom na put koji su developeri odlučili za ovog heroja. Još jedan dokaz da žele da naprave klasičnog Anti-Mage heroja je izbacivanje Hardened Shield koji sada ima novu primenu i daje samo 60 Spell Amora na 5 sekundi.

Johannu okreću ka Anti-Basic Attack tenku. U ovom patchu dobija +25 Physical Armor i izbačen je Spell Shield na levelu 13.

Malo zaboravljeni heroj Arthas, koji je do sada bio jedini Anti-Basic Atack Warrior dobija odlične izmene koje nastavljaju da ga vode u tom pravcu. Povećan mu je Base HP i HP Regen. Death Coil (Q) povećan heal za nekih 5%. Najbitnija izmena na ovom heroju je Frozen Tempest (E) koji sada ima dodatnu funkcionalnost. Od sada će usporavati i movement speed i ATTACK SPPED, što je smrt za melee Auto-Attack heroje. Takođe dobija i zanimljiv W quest talenat na level 1 gde su skoro svi raniji talenti ubačeni u jedan. Za 5 Root smanjuje cooldown na Howling Blast za 2 sekunde, za 10 Root povećava range za 30% i za 20 Root dodaje opciju da rootuje sve neprijatelje na svom putu.

Veliki broj promena na talent tree kod svih heroja možete pogledati detaljnije na ovom linku: http://us.battle.net/heroes/en/blog/20581817/heroes-of-the-storm-ptr-patch-notes-march-6-2017-3-6-2017

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.