Esports B92.net

HotS: Probius prvi utisci

Igrali smo se sa Probiusom i možemo da kažemo da je veoma zabavan za igranje, ali i veoma ozbiljan pretendent na metu, veoma svestran i koristan Heroj. Pročitajte naše prve utiske.

Nikola Savić klan rur, nikola rančić
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Novi heroj koji se priključio Nexusu, “radilica” Protoss rase iz StarCraft univerzuma stigao je na PTR test server. Konačno nakon deset heroja, u Nexus stiže novi range Specialist heroj sa jako zanimljivim gejmplejem. Imali smo priliku da isprobamo ovu vrednu radilicu, i prvi utisci su veoma pozitivni. Kada igrate ovoj heroja akcija nikada ne prestaje. Stalno se nešto gradi, kontroliše, baca, tako da je Blizzard odlično preneo elemente Real-Time strategije na ovog heroja. Naš pregled počećemo njegovim osnovnim magijama.

Za početak, radi se o još jednom heroju koji ne koristi mount kako bi se kretao po bojnom polju. Probius se pasivno kreće 10% brže od ostalih heroja i na svakih 40 sekundi može da aktivira svoj Z i dobije 60% Movement Speed na 5 sekundi. Bilo kakav damage prekida ovaj efekat. Worker Rush može da se unapredi sa level 4 talentom Turbo Charged i poveća pasivni efekat za dodatnih 20% kada se nalazite u dometu Power Field i smanji cooldown za 20 sekundi na aktivaciju Z.

Probiusov trait Warp in Pylon [D] omogućava da warpujete Pylon koji pravi Power Field oko sebe. Probius regeneriše manu kada se nalazi u dometu polja i može da poziva Photon Cannon [E] unutar polja. Maksimalno dva Pylona mogu biti aktivirana u isto vreme, kasnije ovaj broj može da se poveća kroz talente. Pylon je glavni izvor moći ovog malog junaka, tako da kada se nađete u duelu sa njim pokušajte prvo da uništite ove građevine.

Prvi abilty Disruption Pulse [Q] pravi veliku štetu svim neprijateljima u pravoj liniji. Činjenica da Disruption Pulse ima samo 3 sekunde cooldown i da Probius praktično ne može da istroši manu sve dok se nalazi unutar Power Field, ovaj ability čini velikom pretnjom svim neprijateljima. Disruption Pusle može dodatno da se pojača sa level 1 talentom Echo Pulse, koji dodaje ovoj magiji bumerang efekat koji radi 75% štete prilikom vraćanja.

Drugi ability je Warp Rift [W], gde nakon 1.25 sekunde Probius pravi procep koji traje 9 sekundi i usporava neprijatelje koji prođu kroz njega. Ovo je odličan zoning alat gde ćete naterati neprijatelje da skrenu sa svoje putanje. Takođe Warp Rift je glavno sredstvo za pravljenje velike količine štete ukoliko se dobro uskladi sa Disruption Pulse. Kada se centar procepa pogodi sa Disruption Pulse [Q], warp nestaje i pravi veliku količinu štete svim neprijateljima oko sebe. Ova kombinacija pruža sjajan wave clear. Kada se upare ove dve magije na jedan wave miniona, praktično Probius one-shotuje ceo wave, a da pri toj kombinaciji skoro i ne potroši manu ukoliko se nalazi u dometu Pylona.

Pročitajte ostatak teksta na Klan RUR portalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.