Esports B92.net

Pregled drugog kola RuR HotS lige

Još jedna jako uzbudljiva nedelja u regionalnoj RuR Heroes of the Storm ligi je iza nas.

nikola rančić KlanRUR
Podeli

Vidi se veliki napredak timova u odnosu na prethodno kolo, muđitim rezultati ne predstavljaju baš realnu sliku. Ponovo smo imali priliku da vidimo veliki broj mečeva koji su završeni rezultatom 3-0, samo je Borbena ekipa uspela da uzme jednu mapu protiv 9 Gaga.

Mečevi u subotu počeli su nešto ranije, u 15h prvi meč odigrali su Heroji s Oluju protiv ekipe Bacili smo pare. Nova dominacija glavnog favorita lige, čista pobeda u sva tri meča bez izgubljenog forta. Na početku drugog meča, ekipa koja žargonski sebe naziva “1500”, imali su par killova sa sjajnim Artanis swapovima. Svi smo se ponadali da nećemo gledati još jedan one-sided meč, međutim odličnim rotacijama HsO se brzo vraća na svoju igru.

Naredni meč odigrali su Luxoria’s Flying Circus i Gelipteri. Imali smo priliku da vidimo po prvi put na strimu Towers of Doom mapu kao i Cho’gall pick. LFC posle zaostatka od 0-1 nakon prve mape, kreću odlično sledeću partiju na ToD i u radnoj fazi meča prave pristojnu razliku u core poenima. Samo par grešaka u njihovoj igri bilo je dovoljno za Hrvatski tim da povrati kontrolu nad mapom i brzo privede meč kraju. Konačni rezultat na semaforu 3-0 za Geliptere.

Poslednji meč tog dana odigrali su HOTS Auce i Heroes of Mladi Radnik. Video se veliki napred kod HOTS Auce ekipe u odnosu na prvo kola, bolja koordinacija i draftovi, međutim HoMR nije bio ni malo blag prema njima. Dominacijom u sve tri mape, privode ovu seriju brzo kraju. Ako ništa drugo ekipa HOTS Auce izlazi kao pobednik Fer Play-a u ovom kolu. Dopustili su da se prvi meč na Tomb of the Spider Queen ponovi, nakon što je Maven ispao iz partije.

Nedelja je počela sa možda i najboljim mečom do sada u ligi, ako ne najboljim onda svakako najzanimljivijim. Snage u Nexusu odmerili su Prosek Gaming i Bad Connection. Velika očekivanja imali smo od ovog meča, tako da rezultat 3-0 za Bad Connection ne prikazuje u potpunosti realnu sliku ove serije. Oba tima na nivou zadatka. Odlični draftovi i na jednoj i na drugoj strani, sjajne rotacije, safe play, sve ono što imamo priliku da vidimo na pro mečevima. Međutim kako to uvek biva, jedna ekipa mora da izađe kao pobednik na kraju. BC zasluženo boljom igrom dolazi do pobede u sva tri meča i trenutno deli prvu poziciju sa Gelipterima u grupi 1.

U poslednjem terminu dana od 21h imali smo priliku da gledamo meč između 9 Gaga i Borbene ekipe. Praktično ista slika kao i prošle nedelje, barem što se tiče Borbene ekipe. Prvi meč izgubili su prilično ubedljivo, 9 Gaga je na kraju imala čak 23 prema 1 u killovima. Drugi meč na Garden of Terror kao da je igrala druga ekipa. Mnogo bolje izdanje ekipe iz Kraljeva, gde su nas svojom dobro igrom odveli u najduži meč i uzbudljivu završnicu. Nakon više od 35 minuta partije, oba core-a nalazila su se na ivici. 9 Gaga svoj core na samo 11%, Borbena ekipa na 34%. Jedan team fight značio je kraj za obe ekipe, i na kraju junački Borbena ekipa izlazi kao pobednik, 1-1. Naredna dva meča završena su u korist tima 9 Gaga i dolaze do svoje prve pobede u ligi.

U ponedeljak veče, poslednji meč drugog kola odigrali su HotS Rebels i Rangers of the Order. Ove dve ekipe imaju malo rivalstvo iza sebe, s obzirom da su bili u istoj grupi i na Games.con Klan RuR turniru. HotS Rebels ponovi izlazi kao pobednik u ovom okršaju rezultatom 3-0. Dobru igru pokazao je ROTO na sve tri mape, međutim boljom koordinacijom u team fightu Rebelsi dolaze do pobede na kraju dana.

Trenutno stanje na tabelama obeju grupa i sve dosadašnje rezultate, možete pratiti na zvaničnoj stranici Lige - OVDE

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.