Esports B92.net

Poznati su svi timovi Western Clasha

Nakon pet veoma uzbudljivih nedelja u regularnom delu sezone, konačno su poznati svi učesnici prvog velikog međuregionalnog turnira u HGC 2017.

Nikola Savić KlanRUR, nikola rančić
Podeli

U nedelji između 3. i 5. marta u Poljskom gradu Katovice, snage će odmeriti 8 najboljih timova iz Evrope, Severne Amerike, Južne Amerike i Australije.

Evropski region na IEM Katowice predstavljaće Misfits, Fnatic i Team Dignitas, iz NA regiona će doći Tempo Storm, Team 8 i Gale Force eSports. Čast Južne Amerike braniće tim iz Perua Infamous, dok će boje Australije braniti tim Nomia. Misfitis kao jedini od ovih 8 timova koji nema nijedan poraz u dosadašnjem delu takmičenja važi za glavnog favorita turnira.

Takođe ovo je prva šansa u ovoj sezoni za NA region da se pokaže na globalnoj sceni i možda konačno skinu sa sebe titulu najslabijeg regiona (svi se dobro sećamo šala na njihov račun sa BlizzCon-a, Pls Buff NA ).

Veliko rivalstvo EU i NA regiona nekako stavlja u senku preostala dva regiona, tako da će Infamous i Nomia morati jako da se potrude kako bi nas ubedili da zaslužuju bitnije mesto na velikoj sceni. Kompletan tim Team Dignitas otputovao je u Berlin na Bootcamp kako bi se što bolje pripremili za ovaj event.

Format turnira je Double Elimination Bracket, tako da ćemo uporedno pratiti Winners Bracket i Looser Bracket sve do velikog finala koje se igra u nedelju 5. marta. Mečevi svakog dana počeće u 12h po našem vremenu. Raspored prvog dana je već poznat i on izgleda ovako:

Misfits – EU (1) vs. Nomia – ANZ (8)
Team 8 – NA (4) vs. Team Dignitas – EU (5)
Tempo Storm – NA (2) vs. Infamous – LATAM (7)
Fnatic – EU (3) vs. Gale Force eSports – NA (6)

Misfits i Tempo Strom imaće nešto lakši posao na startu turnira kao prvi timovi iz svojih regiona, dok će svakako najzanimljiviji meč biti između Fnatic i Gale Force eSports, s obzirom da ova dva mlada tima imaju veliko rivalstvo i međusobno poštovanje između igrača. Videćemo i kako će relativno novi tim na sceni, Team 8 uspeti da se snađe protiv veterana EU scene Team Dignitas.

Kako bi gledaoci kod kuće maksimalno uživali u događaju Blizzard je kao i uvek angažovao najbolje kastere i analitičare na sceni. Ova tri dana uživaćemo u sledećem društvu:

Jaycie “Gillyweed” Gluck
Wade “Dreadnaught” Penfold
Tim “Trikslyr” Frazier
Thomas “Khaldor” Kilian
Jacob “SolidJake” Kulinski
Josh “JHow” Howard
Manuel “Grubby” Schenkhuizen
Christopher “Tetcher” Ivermee

Na žalost Džejms “Kaelaris” Kerol neće biti tu da nas zabavlja, s obzirom da je angažovan da prenosi StarCraft II turnir na istom događaju, tako da najverovatnije nećemo imati uzbudljive core rush završnice koje će krenuti po zlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.