Esports B92.net

Uzbudljivi mečevi u prvom kolu RUR HotS lige

Završeni su svi mečevi prvog kola regionalne Klan RuR Heroes of the Storm lige, gde su čak četiri od šest mečeva završeni rezultatom 3-0, ali daleko od toga da su partije bile jednostrane.

nikola rančić KlanRUR, Nikola Savić
Podeli

Na strimu smo imali prilike da gledamo dve Bo5 serije. Prvi meč igrao se između HOTS Auce i Bad Connection. Videli smo iznenađujući last pick Mukry od strane HA, ali bolja koordinacija BD donosi im pobedu na Tomb of the Spider Queen. Drugi meč na Cursed Hollow mogao je da se završi u korist oba tima. Mnogo bolja igra HA, nešto malo slabiji performans Kakarota na svom E.T.C.-u gde skoro nije imao nijedan dobar Mosh Pit, ali se na kraju Death Metal na 20 lvl isplatio i doneo pobedu njegovom timu. Treća mapa bio je Sky Temple. BD je uzeo dobru staru Ilidan-Tassadar kombinaciju, zajedno sa Rehgarom koji je uzeo Bloodlust. Još jedna prilično laka pobeda za konačni rezultat Bad Connection 3 HOTS Auce 0.

Drugi meč dana igrao se između ekipe Ranger of the Order i Borbene ekipe. ROTO je igrao sa malom izmenom u odnosu na standardni roster, gde je umesto Maci igrao KamikazaSRB. Prvu mapu birala je Borbena ekipa ali je cela protekla u bojama plavog tima. ROTO se mnogo bolje snašao u rotacijama na BHB i vrlo lagano dolaze do prve pobede.

Nakon toga igrao se Battlefield of Eternity kao druga mapa. Ponovo dominacija ROTO-a, u jednom trenutku su imali prednost od čak 4 levela i bili praktično protivniku ispred Core-a. Nekim čudom Borbena ekipa uspeva da se vrati u igru, odličnim Mosh Pitom dobijaju team fight i osiguravaju sebi prvog Immortala. Kao što i samo ime njihove ekipe kaže, nisu se predavali do kraja i izjednačavaju seriju na 1-1. Pogledajte kako je izgledao jedan od ključnih trenutaka meča:

Treći meč na Garden of Terror otišao je u korist ROTO-a. Za ovu pobedu najviše je zaslužan Winchester na svom Dehaki gde je odlično iskorišćavao svoju globalnu prisutnost sa dobrim soak-om i flenkovima sa strane u ključnim trenucima meča. U četvrtom meču na Cursed Hollow BE je potpuno izgubio svoju igru. KT koji je u drugoj mapi doneo pobedu, ovog puta svojim lošim pozicioniranjem donosi laku pobedu protivničkom timu.

Glavni favoriti za osvajanje lige, Heroji s Oluju, lako dolaze do pobede od 3-0 protiv 9 Gaga. Sve tri mape dobili su u proseku za manje od 10 minuta. U ponedeljak veče Hrvatski tim Gelipteri savladao je Heroes of Mladi Radnik takođe sa 3-0. Iako rezultat to baš i ne govori, HoMR je pružio dobar otpor u ovoj seriji. U utorak odigran je meč između Prosek Gaming i Luxoria’s Flying Circus, 3-1 dobio je PG. Konačno, kasno sinoć odigran je i poslednji meč kola gde je HotS Rebels savladao tim Bacili smo pare rezultatom 3-0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.