Esports B92.net

Druid trenutno čini 41% svih špilova oko R1 na HS ladderu

Prošlo je skoro nedelju dana od izlaska najnovije Hearthstone ekspanzije Knights of the Frozen Throne, i mada je meta i dalje eksperimentalna i šarenolika, možda i više nego ikada, ipak se neke stvari već polako razaznaju.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Ono što ste znali i videli već prvog dana jeste neverovatno velika moć Druida, koji je postao izuzetno jak u praktično svim varijantama i segmentima. Token Druid, Jade Druid, Ramp Druid, svi ovi špilovi, koji su i ranije bili jaki, su eksplodirali sa izlaskom nove ekspanzije sa alatima koje je Druid dobio.

Ono što je najupečatljivije jeste raznovrsnost i opšta upotrebljivost novih Druid karata u svakom arhetipu špilova. Karte kao što su Spreading Plague i Druid of the Swarm se sjajno uklapaju i kao defanzivna oruđa za Jade i Ramp špilove, i kao odlični tokeni za bafovanje u Token Druidu.

Tu je i Malfurion the Pestilent, jedna od najmanje “fensi” Hero karata, koja se zapravo pokazala jednom od najmoćnijih, upravo zbog umerene cene, solidnog i konstantnog efekta i mogućnosti da veoma brzo rampujete do njega. Na kraju, karta za koju niko nije ni sumnjao da će biti svemoćna Ultimate Infestation, dala je slobodu Druidima da se reše Aukcionara, ali i da Nourish mnogo slobodnije igraju za manu, jer znaju da će im UI povrtatiti karte.

Sve u svemu, dominacija Druida kao klase je trenutno veoma upečatljiva, ide dotle da čak 41% svih špilova u ovom trenutku oko ranka 1 predstavljaju neke varijacije Druida, dok od Rank 10 pa sve do top 1 Legend ranka, Druid ukupno predstavlja trećinu svih špilova, oko ~32%.

Videćemo da li će ovaj trend nastaviti da bude ovako problematičan, ili će igrači uspeti da nađu rešenje, ali ako do toga dođe, nadamo se da Blizzard neće oklevati kao po običaju, već će brzo doneti odgovore u vidu nerfova.

Jade Druid, iako je tehnički dobio kaunter kartu u vidu Skulking Geist, je sada zapravo jači nego ikada, jer je njegova jedina slaba tačka, early game, sada znatno ojačana snažnim defanzivnim kartama koje je Druid dobio.

Kakva su vaša iskustva ovih dana na ladderu?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.