Esports B92.net

Prikazane tri nove The Frozen Throne karte - naši utisci!

Iako je juče trebalo da počne zvanična sezona promocija karata nove ekspanzije, zbog velikog broja problema tokom dana smo videli samo jednu kartu, Ticking Abomination.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Iz Blizzarda su potvrdili da su partneri koji su trebali da prikazuju karte imali određene probleme i zbog toga smo videli samo Ticking Abomination u toku dana, a kod fanova je ljutnja bila opravdano velika, jer smo čekali skoro 3 nedelje samo da bi videli jednu poprilično lošu kartu, koja je vrlo brzo postala meme po internetu, pogotovo na Hearthstone Redditu.

Ipak, u toku noći su nam konačno stigle još dve nove karte, obe prikazane preko kineskih igrača, pa da popričamo malo o ovim trima kartama.

Ticking Abomination

I dobili smo prvu novu kartu…koja nažalost i nije baš nešto. Zapravo, poprilično je loša. Izgleda da Blizzard voli da ima tu tradiciju prikazivanja osrednje loših karata u prvim talasima promocija novih karata, kako bi kasnije krenuli da grade hajp sa boljim kartama kako se ekspanzija bude bližila.

Kartu je za predstavljanje dobio nemački strimer C4mlann, i snimak predstavljanja karte možete videti ispod u videu.

Dakle koncept koji smo već ranije viđali kada je osnova u pitanju, nešto jači statsi na minionu, ali propraćeni negativnim efektom, kao što su recimo Hungry Dragon ili Anub’ar Ambusher, samo što je kod ove karte taj negativni efekat podignut na jako visok nivo do granice apsolutne neigrivosti.

Štaviše, efekat je toliko negativan, da prosto ne možemo, a da ne pomislimo da se iza toga krije nešto drugo, odnosno neka tajna sinergija sa uništavanjem sopstvenih miniona, neki potencijalno novi deck gde ćete želeti da nanesete 5 damage svojim minionima, ma koliko to suludo zvučalo.

Po Redditu ljudima pada na pamet nekakav “Egg” wild špil, gde bi se uz pomoć ovog miniona aktivirale karte kao što su Devilsaur Egg ili Nerubian Egg, ali to nam u najboljem slučaju deluje samo kao zabavni gimmick.

Pominje se i Silence Priest, ali 4 mana 5/6 nije vredno trošenja karte da bi se aktivirala. Potencijalno mesto u eventualnim sporim i control špilovima gde ionako nemate drugih miniona na tabli takođe deluje kao validna opcija. Ali opet, u svetu gde postoji toliki izbor karata i gde su špilovi rafinisani do najsitnijih detalja, da li ćete stvarno pronaći mesto za ovakvu neku kartu?

Na kraju, treba pomenuti da je Deathrattle mehanika jedna od povratničkih tema ove ekspanzije, pa ko zna, možda se svi koji sada pljujemo po ovoj karti pokajemo kada vidimo neku OP kombinaciju, koja će ovu kartu da otera u tier 1.

Plague Scientist

Prva karta koja nam je noćas prikazana je Plague Scientist, Rogue minion. Za 3 mane 2/3 koji ima Combo efekat koji daje prijateljskom minionu Poisonous osobinu, odnosno da ubije svakog miniona kome nanosi Damage.

Još jedna karta koja izgrađuje Rogue klasu u gospodara single target removala, što u suštini i treba tako da bude, i sviđa nam se taj pravac razvoja klase. Ono što je možda problematično, a tiče se arene, jeste što je ova karta common retkosti, dakle često ćemo je viđati, pa će poprilično ojačati već ionako prejakog Roguea u areni.

Što se Constructed tiče, nema sumnje da je u pitanju jaka karta, ali samo je pitanje kako i gde bi se mogla uklopiti. Moderni Rogue deckovi već igraju karte kao što su Patches ili Southsea Deckhand koje bi mogle da služe kao laki aktivatori za ovu kartu, a tu je i ideja da se stavi Stonetusk Boar u špil, ali nismo sigurni koliko bi to bilo opravdano mesta u špilu. Mada opet, Quest Rogue igra Boar, no to je već poseban tip špila, koji je uz to nedavnim nerfovima praktično nestao.

Ono što nam takođe pada na pamet je i povratak Violet Teacher u Rogue špilove. Violet Teacher se u godinama iza nas igrala u velikom broju Rogue špilova, od raznih Miracle varijacija, pa do čuvenog Oil Rogue špila. Sada bi njeni učenici mogli da služe kao idealne mete za Plague Scientista.

Na kraju, posebno zanimljivo i primamljivo deluje ideja da je Rogue konačno dobio odličan način da koliko-toliko efikasno čisti protivničke table. Naime, ako spustite Poisonous efekat na Wild Pyromancer, dovoljno je nakon toga da odigrate samo jedan Spell i svaki minion na tabli će umreti, pošto će ih Wild Pyromancer oštetiti i zatim će se na svima aktivirati njegov Poisonous efekat, računajući i njega samog.

Videćemo u kakvom će Rogue špilu Plague Scientist na kraju završiti, ali mu predviđamo svetlu budućnost.

Ice Breaker

Druga karta koju smo videli noćas je Ice Breaker, novo Shaman oružje. Iako na prvi pogled svakako deluje veoma loše, moramo imati na umu da je ovo tek prva prikazana Shaman karta i da je vrlo verovatno da će Shaman da dobije još načina da iskoristi efekat ovog oružja. Zasad, Shaman ima samo jednu kartu u okviru klase sa Freeze efektom, to je Frost Shock, a tu su i dve neutralne karte, Glacial Shard i Frost Elemental.

Ovo je dobra osnova, ali ukoliko Blizzard želi da Ice Breaker bude iole koristan, moraćemo da vidimo još dobrih Shaman Freeze karata.

Sviđa nam se ideja da se Freeze mehanika proširi i na Shamana, što je za klasu koja se vrti oko manipulacije elementalima sasvim logično, samo se nadamo da će Blizzard to da uradi na odgovarajući i zabavan način. Uz pravu podršu, ovo oružje može biti svakako veoma moćno, a čak ni to što primate direktan Damage u procesu nije neki problem, jer Shaman ima dosta načina da se leči i povrati HP heroja, dovoljno je pomenuti samo Elementale Hot Spring Guardian i Kalimos, a u Wild formatu izbor za lečenje je još veći.

U narednim danima očekujemo da Blizzard nastavi sa redovnim prikazivanjem novih karata, pa će u skladu sa time i naš raspored analiza to da prati. Vidimo se sa novim kartama!

Ukoliko vas interesuje naša analiza prvih 5 Frozen Throne karata, možete je pročitati prateći ovaj link.

Autor: Nikola Savić

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.