Esports B92.net

Startovao Hearthstone Spring Championship 2017

Rano jutros po našem vremenu počelo je prolećno Hearthstone svetsko prvenstvo koje se održava u Šangaju.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Tokom proteklih par meseci na stotine najboljih Hearthstone igrača se borilo za jedno od svega 16 mesta na ovom šampionatu i koje ćemo naredna 3 dana imati prilike da gledamo u borbi za titulu prolećnog Hearthstone šampiona i direktan plasman na BlizzCon 2017. Naravno, tu je pozamašni nagradni fond od 250 000 dolara i 135 HCT poena.

Na turniru se danas i sutra igra grupna faza, gde su igrači raspoređeni u 4 grupe sa po 4 igrača i GSL sistemom, odakle po dvoje najboljih ide u top 8 plej-of. Mečevi su bo5 + ban u Conquest formatu, i naravno Standard set karata.

Već smo dobili prvu četvorku koja je obezbedila prvo mesto u grupama i direktan plasman u top 8, dok ćemo sutra gledati odlučujuće mečeve za rasplet u grupama i borbu za druge pozicije na tabelama grupa, koje vode u top 8.

Očekivanja fanova opravdao je mladi Rumun RDU, koji je u borbi za prolazak u grupi D ekspresno pobedio Anta sa 3-0, pre svega veoma pametnom igrom sa njegovim Pirate Warriorom u meču protiv Secret Magea, gde je do pred kraj partije kontrolisao tablu trejdovima i onda kada je izgradio Damage momentum u dva poteza je ubio Anta.

Nažalost, istim putem nije pošao i drugi favorit publike, čuveni Ukrajniac Kolento, koji je danas odigrao obe partije u svih pet mečeva. Uspeo je da dobije DiegoDiasa, ali je u odlučujućem meču protiv Novozelanđana Mage izgubio sa 3-2. Delovalo je kao da je peta partija u njegovim rukama, Quest Rogue protiv veoma sporog N’Zoth Paladina, ali je nestrpljivi Kolento ubio protivniku Tiriona pravo u Redemption, pa je tako praktično izgubio celu tablu na Tirione koji su zatim opet vraćeni sa Nzothom, što je za Kolenta bio kraj partije.

Ipak, ukoliko ste glasali za Kolenta, nije još previše strašno, priliku za popravni imaće sutra u odlučujućim mečevima grupe. I ostali “favoriti” će sutra morati novo dokazivanje ukoliko žele prolazak dalje, i potencijalno ćemo gledati veoma zanimljive duele, u grupi A Neirea i Muzzy, ukoliko Neire dobije loser meč grupe, dok u grupi B Hoej čeka pobednika meča Kranich0 i ahqDogggg.

Ukoliko vas interesuje Deck liste koje su igrači poneli na šampionatu, možete ih pronaći na zvaničnoj stranici šampionata prateći ovaj link.

Podsećamo vas, pred sam početak događaja jutros nam je i zvanično otkrivena nova Hearthstone ekspanzija, Knights of the Frozen Throne, a sve do sada poznate detalje o njoj možete pročitati na ovom linku.

Drugi dan turnira počinje sutra (subota) rano ujutru od 4h po našem vremenu, pa ukoliko želite da gledati najbolji svetski Hearthstone, ove subote ćete morati malo da poranite.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.