Esports B92.net

Ko će biti Hearthstone Wild šampion?

Proteklih mesec-dva, Wild format u Hearthstoneu je dobio značajno na popularnosti, velikim delom zbog toga što je i sam Blizzard preuzeo mere da se ovaj pomalo zaboravljeni format oživi.

nikola savić klan rur
Podeli

Najpre smo početkom maja imali Wild Heroic Tavern Brawl, koji je bio izuzetno popularan događaj, sa gomilom poznatih igrača i strimera koji su u tom periodu eksperimentisali i igrali Brawl.

Onda je tokom majske sezone Wild Ladder imao zapravo vrednost, po najboljih 64 Legend igrača iz svih regiona je dobijalo poziv na kvalifikacije za Wild Open, prvi zvanični Wild šampionat u organizaciji Blizzarda.

Tako da je tokom majske sezone konkurencija među Wild legend igračima bila poprilično jaka, i možda po prvi put u istoriji ovog formata smo dobili kakvu-takvu konkretnu Wild metu, koja se razvila među igračima koji su se borili za jedno od pomenutih 64 mesta.

Na kraju su tih ukupono 256 igrača početkom juna odigrali kvalifikacije, da bismo sada dobili najboljih 8 Wild igrača koji će se boriti za nezvaničnu titulu Hearthstone Wild šampiona.

Turnir se odigrava 1. i 2. jula, i oba dana će počinjati od 19h po našem vremenu, a možete događaj pratiti uživo na zvaničnom Hearthstone Twitch kanalu – www.twitch.tv/playhearthstone, gde će vam domaćini biti Frodan, Kibler, Sottle i Raven.

Nagradni fond turnira je 25 000 dolara, od čega pobedniku ide 8 hiljada.

Format turnira je single elimination bo5, sa Conquest+ban mečevima. Bracket turnira možete videti ispod:

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.