Esports B92.net

Hearthstone: Startuje 2017 HCT Europe Spring plej-of

Sezonu prolećnih regionalnih Hearthstone šampionata otvara Evropa.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Tokom ove subote i nedelje najboljih 64 igrača koji su u prethodnom periodu sakupili najviše HCT poena, kao i 8 najboljih Tavern Hero igrača, će se boriti za jedno od svega 4 evropska mesta koja vode na Hearthstone Spring Championship koje se održava od 7. do 9. jula u Šangaju, i gde će se 16 najboljih svetskih igrača (po 4 iz regiona Evrope, Amerike, Azije-Pacifika i Kine) boriti za titulu prolećnog Hearthstone šampiona i mesto na završnom svetskom šampionatu.

Najpre će se prvog dana igrati Swiss sistem od 7 rundi, odakle ćemo dobiti 8 najboljih igrača koji ulaze u plej-of, gde ih deli još samo jedna pobeda do plasmana u top 4, pobeda koja vodi u Šangaj. Igra se Standard set karata i Conquest format mečeva.

Program oba dana počinje od 10h po našem vremenu, a mečeve možete pratiti uživo na zvaničnom Hearthstone Twitch kanalu – www.twitch.tv/playhearthstone, gde će vam domaćini biti dobro poznata lica Hearthstone scene: Frodan, Kibler, ThatsAdmirable, Firebat, Sottle i drugi.

Ukoliko volite statistiku, deck liste i neke druge zanimljive detalje, popularni Herthstone portal Hearthpwn je odradio pregled klasa, karata i špilova koje su igrači poneli, i koji vam definitivno preporučujemo da pogledate na ovom linku.

Pored borbe za plasman na Spring Championship, igrače očekuje i nagradni fond od 25 000 dolara, a ispod možete videti lokacije na kojima se održava Europe Spring plej-of.

Izvor: Klan RUR

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.