Esports B92.net

Startovao Hearthstone StarLadder i-League StarSeries S3

Najveća imena svetske Hearthstone scene će se narednih mesec dana boriti za titulu StarLadder prvaka i deo nagradnog fonda od 30 000 dolara.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli

Sinoć je startovalo 3. izdanje Hearthstone StarLadder i-League StarSeries lige.

Turnir je “Invitational” tipa, odnosno igrači su pozvani da učestvuju bez otvorenih kvalifikacija. Do 30. maja će trajati onlajn faza takmičenja za “World” diviziju, u kojoj je 16 igrača iz EU i NA regiona podeljeno u dve grupe od po 8 takmičara.

Oni će u narednom periodu igrati po round-robin sistemu (svako sa svakim), a format mečeva je Bo5 Conquest sa jednim banom i Standard setom karata

Na kraju grupne faze će najboljih dvoje iz svake grupe obezbediti plasman na oflajn završnicu, koja će se odigrati u Kijevu od 9. do 11. juna. Tamo će im se pridružiti 3 najbolja igrača iz kineske divizije takmičenja.

Poslednje, osmo mesto na LAN završnici, će se odlučiti u “Last Chance” borbi 30. maja, gde će poslednju priliku imati igrači koji su u grupama završili na 3. i 4. mestu, i koji će tog dana igrati double-elimination mini turnir, odakle pobednik osigurava poslednju kartu za Kijev.

Mečeve grupne faze možete pratiti gotovo svakoga dana od 18h na zvaničnom StarLadder Hearthtstone Twitch kanalu – www.twitch.tv/starladder_hs_en, gde će vam domaćini biti Firebat i DTwo, a sastave grupa i raspored odigravanja mečeva možete videti na ovom linku, gde ujedno možete pratiti i zvanične tabele i rezultate.

Nagradni fond za LAN završnicu je 30 000 dolara, od čega pobedniku ide 11 000$.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.