Esports B92.net

Počinje Hearthstone Kina protiv Evrope plej-of

U nedelju saznajemo ko će kući sa Ferarijem.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli

Nakon desetak dana uzbudljive borbe u grupnoj fazi, danas startuje završnica 4. po redu duela između Kine i Evrope u Hearthstoneu.

Kao što vam je verovatno poznato ukoliko pratite Hearthstone scenu, već tradicionalno kineska kompanija NetEase dodeljuje Ferari vredan 200 000 evra pobedniku turnira, samo što ovoga puta Ferari nije rezervisan samo ukoliko pobedi Kinez, već će i potencijalni evropski šampion moći da uzme titulu i Ferari model Kalifornija.

Šampion iz drugog izdanja Kina vs EU, i finalista prethodnog, sjajni Ukrajinac Kolento, nažalost nije prošao grupnu fazu, jer je u grupi B završio na 5. mestu sa skorom 3-4, tik jedno mesto ispod prva četiri koja vode dalje. Iz grupe B su dalje prošli svetski i evropski prvak Pavel, sa ubedljivom 7-0 skorom, te Čeh StanCifka i kineski igrači Trunks i XHope.

I grupa A šalje po dva Kineza i Evropljana u plej-of. Prva dva mesta su zauzeli OmegaZero i Dogggg iz Kine, dok su 3. i 4. mesto ugrabili Xixo i svetski prvak iz 2015. godine, Ostkaka.

Mečevi četvrtfinala igraju se danas, dok će polufinala, finale i treće mesto biti na programu sutra (nedelja). Program oba dana startuje od 11h, a celu završnicu možete pratiti na Twitch kanalu Hearthstone prvaka sveta iz 2014. godine, Firebata – www.twitch.tv/firebat , gde će vam domaćini biti on i Zalae.

Pored 200 000 evra vrednog Ferarija za prvo mesto, ni ostali igrači iz top 4 neće proći loše, Za poraženog finalistu je “utešna” nagrada 10 000 evra, trećeplasirani će staviti u džep 5 000 evra, dok će igrač na 4. mestu inkasirati 1000 evra.

Kostur plej-ofa možete videti ispod:

foto: hearthpwn
foto: hearthpwn

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.