Esports B92.net

Hearthstone Wild Ladder preplavljen Pirate Warrior botovima

Hearthstone svake godine ima sezonski barem jednom problem sa masovnom pojavom botova, koja često postane gotovo nepodnošljiva.

nikola savić klan rur
Podeli

Stariji igrači se verovatno sećaju nesnosnog perioda krajem 2014. godine kada je ladder bio preplavljen Sea Giant Shaman i Face Hunter botovima, da bi na kraju Blizzard preuzeo ozbiljne korake i banovao ogroman broj igrača na 3 mesca, te im resetovao naloge kako bi izgubili onaj progres koji su sakupili na nefer način, koristeći botove.

Ovaj problem se ponovo pojavio godinu dana kasnije, krajem 2015. godine, kada se tadašnji najpopularniji, najjači, ali i najomraženiji deck, Secret Paladin, našao kao novo oruđe ljudima koji prave Hearthstone botove.

U poslednje vreme je Wild format dobio nešto veću popularnost, jer je Blizzard najavio zvanične Wild turnire, gde se igrači mogu plasirati putem uspeha na Wild laderu u ovom mesecu. A tu je naravno i Wild Tavern Brawl koji smo imali prilike da igramo prošle nedelje, i koji je takođe bio veoma popularan.

Sve ovo je dovelo do povećanog interesovanja celokupne Hearthstone zajednice za Wild format i samim tim znato veći broj igrača nego inače je krenuo da igra Wild ladder ovog meseca. I onda su svi shvatili koliko je zapravo ovaj format preplavljen botovima – Pirate Warrior botovima.

Gotovo svakog dana na Hearthstone Redditu osvane velika tema gde igrači zahtevaju od Blizzarda da uradi nešto po ovom pitanju. Jedan igrač je danas prijavio da preko 60% njegovih partija na Wild ranku 7 je bilo protiv Pirate Warrior botova, što igranje ovog formata čini veoma, veoma lošim iskustvom u ovom trenutku.

Blizzard se još uvek nije oglasio po ovom pitanju, ali ukoliko zasita žele da pokažu da brinu i o Wild formatu, sad je trenutak da do i pokažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.