Esports B92.net

Blizzard izgubio značajne prihode od Hearthstonea u februaru

Trenutni gubici ili trend koji će se nastaviti?

Nikola Savić klan rur
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Prema najnovijem izveštaju kompanije SuperData Research, koja se bavi analizom i istraživanjem tržišta industrije video igara, prihodi od Hearthstonea su značajno opali u februaru, što je po prvi put od kada Hearthstone postoji.

Opadanje prihoda je posebno veliko na mobilnim platformama, i palo je na najnižu zaradu od kada Hearthstone postoji na telefonima, kako na Androidu tako i na iOS uređajima. Pad zarade nije toliko drastičan na računarima, ali je i tu zabeležno opadanje prihoda.

SuperData smatra da Hearthstone “ubija sam sebe” zato što Team 5 uporno donosi neke odluke koje se zajednici ne sviđaju, a mnogi popularni strimeri i profesionalni igrači su podigli svoj glas protiv trenutnog stanja igre, sporih balans pečeva i drugih stvari.

Tu je i sve veća konkurencija na ovom tržištu, pored već popularnih naslova kao što su Duelyst, Shadowverse i Faeria, ali i dva nova “velika igrača”, Elder Scrolls Legends koji je nedavno izašao iz bete, i The Witcher Card Game, Gwent, koji se polako izdvaja u glavnog Hearthstone konkurenta i čiji su tvorci, CD Projekt RED, već najavili velike turnire, kao što je nedavno najavljeni GWENT Challenger.

Ipak, uskoro izlazi nova Hearthstone ekspanzija, Journey to Un’Goro, tako da verujemo da će zarada opet značajno porasti bar na neko vreme, i to već za mart mesec, jer preorder za Un’Goro uveliko traje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.