Esports B92.net

RUR Hearthstone liga Top 16 – SC Ušće (Nedelja, 26. mart)

U nedelju se igra sama završnica domaće RUR Hearthstone Lige, nakon dva meseca teške i uzbudljive borbe.

Nikola Savić klan rur
Podeli
foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

LAN Finale će se odigrati u nedelju, 26. marta u TC Ušće u Beogradu, sa početkom od 10h. Svi zainteresovani gosti su pozvani da dođu na događaj i vide turnir uživo, a u saradnji sa kompanijom Blizzard ćemo podeliti i fine nagrade i samoj publici na licu mesta

Ukoliko niste u prilici da budete na događaju uživo, turnir možete pratiti i na Klan RUR Twitch kanalu, www.twitch.tv/klanrur, gde ćemo prenostiti mečeve uživo tokom čitavog dana.

Od 80 takmičara, koliko ih je bilo u početku, broj se sveo na najboljih 16 koji će sutra kod Food Court dela u šoping centru Ušće ukrstiti špilove u borbi za Hearthstone šampiona Srbije i deo kolača bogatog nagradnog donda.

Ovo su igrači koji su se plasirali u sutrašnje finale: Broda, Pakosni, Nerevarine, Djuka, SlavicBeast, theoddone23, Satara, Blankieh, Djuka93, Munjator, Spaleee, Randomize, Sawovsky, milanxi, Genesis i na kraju, kao najbolji četvrtoplasirani igrač, Cosmos iz grupe 2 druge faze.

Posebno nam je čast što su se dva od tri RUR Hearthstone igrača našli u završnici lige, SlavicBeast i Sawovsky, dok je trećem RUR igraču, Ingenue, za dlaku pobegao plasman u top 16, zbog lošije skor razlike od igrača sa kojima je delio 3. mesto u svojoj grupi.

Proglašena su i dva igrača koja su ponela titulu najboljih igrača tokom trajanja grupne faze lige lige, koji će dobiti novčanu nagradu i po Hearthstone novčić iz Blizzarda, to su Munjator i spaleee. Interesantno da su obojica iz grupe 4 druge faze. Obojica su imala po 5 pobeda u prvoj fazi, i po 6 pobeda u drugoj fazi, Munjator poraz više prvoj fazi, ali i znato veću skor razliku u drugoj fazi, pa je bilo jedino fer da ova dva igrača zajedno prime ovu nagradu.

Kako smo u prvoj fazi igrali bo5 Conquest, a u drugoj fazi bo5 Last Hero Standing, za LAN finale smo rešili da uvedemo treći sistem.

Igrači su prijavili po 9 špilova, po špil za svaku od klasa. Pre svakog meča igrači će raditi pick&ban deckova i onda sa špilovima koji im ostanu igraju bo5 i bo7 partije u Last Hero Standing formatu.

Ovakav sistem nagrađuje dobre deck buildere, igrače koji se dobro snalaze sa svim klasama i savršeno poznaju metu, igrače koji umeju da pametno targetuju i prepoznaju dobar tech izbor, i na kraju igrače koji umeju pametno da pikuju i banuju klase, poznajući porednosti i mane svakog matchupa.

Hvala brojnim učesnicima na dva meseca sjajnog Hearthstonea, nadamo se da ste imali sjajne partije i upoznali ljude sa scene, pa se vidimo svi zajedno sledeće nedelje na završnom turniru lige!

Bogati nagradni fond koji čeka ovih najbljih 16 takmičara je obezbedio Klan RUR u saradnji sa partnerima kompanijama Sandberg, GameFun i Blizzard:

  1. mesto: 20 000 dinara + Thunderstorm Keyboard UK + Pehar + originalni Hearthstone novčić iz Blizzarda + Hearthstone poster – 12 meseci pretplata GameFun
  2. mesto: 8 000 dinara + Derecho Headset + originalni Hearthstone novčić iz Blizzarda + Hearthstone poster + 6 meseci pretplata GameFun
  3. mesto: 3 000 dinara + Blast Mouse + originalni Hearthstone novčić iz Blizzarda + Hearthstone poster + 6 meseci pretplata GameFun
  4. mesto 2000 dinara + Hearthstone poster
  5. do 8. mesto: 1000 dinara

Igrači od 9. do 16. mesta: 500 dinara

Igrač koji bude imao najbolji rezultat tokom trajanja dve grupne onlajn faze lige, dobiće specijalnu nagradu od 3000 dinara i primerak originalnog Hearthstone novčića, koji dobijaju i tri prvoplasirana igrača.

Deck liste svih igrača možete pogledati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.