Esports B92.net

Pavel, GreenSheep i Fr0zen u borbi za top 8

Danas se igraju mečevi majstorica za prolazak u top 8 na Hearthstone Winter Championship 2017, koje se održava na Bahamima.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Juče su u grupama C i D dalje prošli Kinez LvGe i Amerikanac Tarei, uzvrativši tako udarac Evropljanima, koji su dominirali prvog dana takmičenja.

Pavel i LvGe su u veoma uzbudljivom meču punom preokreta praktično odlučili pobednika grupe. Pri rezultatu 3-2 za LvGe, njegov Shaman se pokazao nedoraslim za Freeze Magea, pošto je iz njega izbacio kopije Jinyu Waterspeaker, koje su inače standardne u sporijim varijacijama Jade Shamana, što ga je i koštalo partije protiv Freeze Magea. Ipak, sledeći meč je Pavelov Miracle Rogue bio demoliran od strane Shamana, a posebno je bilo zanimljivo videti moć Devolve karte, koja je uništila tablu sa ogromnim Edwin VanCleef i 2x Questing Adventurer.

LvGe je nakon toga dominantno dobio DocPwna sa 4-0 za prolaz dalje, dok je Pavel istim rezultatom izbacio Yulsic iz daljeg takmičenja, a sebi obezbedio današnju majstoricu i tako sačuvao nade mnogih fanova koji su svoj glas za packove dali upravo njemu.

U grupi D verovatno najzanimljiviji meč do sada na turniru je bio onaj između OmegaZero i SamuelTsao, koji je trajao neverovatnih 2 i po sata, i koji se na kraju završio kako i dolikuje, epskim Yogg Saronom u Tempo Mageu, ali koji ipak nije bio dovaljan OmegaZerou, pa će tako Tsao danas igrati protiv GreenSheepa.

Mečevi majstorica svake grupe se igraju danas, sa početkom od 15h po našem vremenu, a strim možete pratiti uživo na Twitch kanalu www.twitch.tv/playhearthstone, gde su vam domaćini kao i uvek Frodan, Kibler, Raven, TJ, Admirable i drugi.

U bori za prolazak u top 8 gledaćemo sledeće mečeve:

Fr0zen – XHope

Pavel – DocPwn

SamuelTsao – GreenSheep

Palmblad – LovelyChook

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.