Esports B92.net

Evropa dominantno 1. dana Hearthstone Winter Championship

Juče je startovao zimski Hearthstone šampionat, koji će trajati sve do nedelje.

nikola savić KlanRUR
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Prvog dana su igrani mečevi grupa A i B, i dan je obeležen dominacijom evropskih igrača, odnosno poznatog ruskog deckbuildera Alekseja “ШтанУдачи” Barsukova i ukrajinskog veterana scene i dugogodišnjeg člana Team Liquid, Jevgenij “Neirea” Šumilina.

ШтанУдачи je poneo veoma agresivan lajnap na Winter Championship, i jedan je od samo dva igrača sa aggro Shamanom (Jade Hammer of Twilight varijanta) , koji mu je i doneo plasman dalje. Šamana je igrao brzo i eksplozivno, što je, kako je rekao, njegova taktika igranja agresivnih špilova kako bi naterao protivnike na paniku.

Za plasman dalje u finalu winnera grupe igrao je sa Fr0zenom, koga je upravo i dobio dobrim izborom deckova i lajnapom koji je praktično bio čist kaunter njegovom, za konačni rezultat 4-1.

U grupi B Neirea je igrao pomalo nervozno i u prvom meču protiv Amerikanca DrJikininki malo je falilo da zbog par glupih poteza izgubi meč. Posebno je kobna mogla da bude greška u njihovom duelu Jade Shamana i Freeze Magea, kada se preračunao sa brojem karata u ruci i zatim diskardovao jedini preostali Frostbolt, koji mu je bio ključan za burst iz ruke uz 2x Ice Lance, i tako praktično bacio dobijenu partiju. Nakon toga se DrJikininki samo hilovao dovaljno van rangea i priveo partiju kraju.

Ipak, iako je izgubio tu partiju, uspeo je da dobije ceo meč rezultatom 4-3, a zatim i Palmblada u finalu winnera sa 4-2 i prolaz dalje. Mi u RUR Esports smo svakako zadovoljni njegovim pobedama, jer je on i bio naš favorit na glasanju za zimskog Hearthstone šampiona.

U grupama A i B su ostala još da se odigraju finala luzera, koja će odlučiti ko će se pridružiti ovom dvojcu u 1/4 finala.

Prvi dan turnira je pratilo preko 110 000 gledalaca na Twitchu, a dan je samo blago pokvaren određenim tehničkim problemima s vremena na vreme, kada je prenos mečeva prekidan, ali je taj problem u tim trenucima rešen na zanimljiv način, partije su prenošene direktno preko kamera koje su inače zadužene da snimaju kadrove sa igračima, snimajući ekrane na kojima igrači igraju.

Danas su na programu mečevi grupa C i D, čije sastave možete videti ispod, a koje možete pratiti od 15h po našem vremenu, na kanalu www.twitch.tv/playhearthstone, gde vas kao i uvek čekaju Frodan, Kibler, Sottle, Raven, Admirable i ostatak ekipe.

Da se podsetimo, nagradni fond šampionata je 250 000 dolara, a pobednik osvaja 60 000 dolara i direktan plasman na svetsko prvenstvo.

Deck liste svih 16 igrača učesnika Hearthstone Winter Championship 2017 možete videti na OVOM LINKU.

foto: Blizzard
foto: Blizzard

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.