Esports B92.net

Nezaustavljivi Pavel do još jedne vezane titule!

Samo dan nakon što je ubedljivo osvojio evropsku titulu na Europe Winter Playoffs, Pavel nastavlja sa neverovatnim rezultatima.

Nikola Savić klan rur
Podeli
foto: Twitch skrinšot
foto: Twitch skrinšot

Svetski i evropski prvak je ponovio ono što je uradio i nakon BlizzCona, osvojio je vezani turnir odmah nakon velike pobede, i time još jednom zapušio usta svima kojima ga kritikuju da je samo imao sreće. Ovoga puta je pala titula na turniru Kinguin for Charity 2017, gde je u finalu pao Rumun RDU.

Kinguin se vratio sa ovom serijom turnira nakon što je negde sredinom 2015. nestao sa Hearthstone scene. Ono što je bilo posebno zanimljivo, jesto što je turnir koristio takozvani Strike format (ranije Destiny), koji je osmislio upravo RDU, i koji poprima sve veću popularnost kod fanova.

Pavel je u finalu protiv RDU-a gubio sa 2-1, ali je uspeo da se vrati, preokrene rezultat i uzme pobedu od 3-2.

Posebno je bio uzbudljiv poslednji meč, Pirate Warrior protiv Reno Warlocka. RDU je imao neverovatno dobro agresivno otvaranje i Pavel je bio gotovo sigurno mrtav turn 6.

Ali je turn 5 odigrao Kazakusa u nadi da će ga spasiti, napravio savršen 1 mana Kazakus Potion koji je očistio tablu i dao Pavelu 4 armora, što je bilo taman za dlaku dovaljno da preživi još jedan potez, jer RDU nije mogao da ga ubije.

Onda je naravno došao turn 6 za Pavela, koji je momentalno odigrao Reno Jacksona i srušio rumunskom igraču sve snove, a sebi stavio još jednu titulu na saldo bogate karijere.

Pavelu je ova titula donela zaradu od 3 000 doara, dok je drugoplasirani RDU osvojio 1000 dolara.

Pogledajte odlučujući momenat finala:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.