Esports B92.net

Hearthstone: Stižu nerfovi i Ranked promene!

Vest o toliko dugo očekivanom balans patchu za Hearthstone konačno stiže.

Nikola Savić klan rur
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Na zvaničnom Hearthstone battle.net forumu pojavio se takozvani “plavi post” (post koji je okačio zavničnik Blizzarda), u kome se govori o promenana koje će stići sa zakrpom 7.1, a koja stiže krajem februara.

Iako su promene male, čini se da su značajni korak kako bi se nešto uradilo sa trenutnim lošim stanjem u meti i na ranked ladderu. Prva novima koja nam stiže sa patchom se tiče samog ranked igranja.

Kada bude došao novi patch, rankovi 15, 10 i 5 će biti zagarantovani u sezoni, jednom kada dospete do njih, slično kako sada funkcionišu rank 20 i Legend rank.

Dakle kada pređete recimo rank 10, makar izgubili sve partije do kraja meseca, odnosno sezone, neće pasti ispod. Ovo bi trebalo da bude značajno olakšanje igračima da prebole takozvanu “lader anksioznost”, koja se javlja kao strah od igranja jednom kada dospeju u neki rank, jer se plaše da će početi da gube i padnu ispod osvojenog ranka.

Ovo bi, u teoriji, trebalo da sa sobom povuče i nešto veću slobodu kod igrača da eksperimenitšu, znajući da ne mogu da padnu ispod zagarntovanog ranka.

Druga bitna stvar koja stiže sa 7.1 verzijom igre jesu balans izmene, odnosno nerf za Small-Time Buccaneer i Spirit Claws.

Small-Time Buccaneer se smatra verovatno najvećim krivcem za ovoliku jačinu Pirate deckova jer je u praksi često 3/2 za 1 manu koji usput ima Pirate sinergiju. Nerf koji stiže za njega će mu spustiti Health sa 2 na 1, što bi trebalo da igračima olakša njegovo ubijanje.

Drugi nerf je pao na Shamanovo oružje Spirit Claws, koje je stiglo sa Karazhan avanturom. I ono je u praksi bilo neverovatno jako, i često je bilo 3/3 oružje za svega jednu manu. Nakon što dođe 7.1 patch, ovo oružje će od sada koštati 2 mane.

Promene nam na prvi pogled deluju kao da idu u pravom smeru, pogotovo ranked promena, koja će umnogome olakšati laderovanje i učiniti ga ne toliko mučnim. Balans promene su takođe na mestu, udarilo se na dve veoma jake tempo karte, ali postavlja se pitanje da li će to biti dovaljno da ubije agresivnu Pirate metu u kojoj sada živimo.

Koja su vaša mišljenja o ovim promenama?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.