Esports B92.net

Svetski prvak Pavel i do evropske krune na Winter Playoffs

Pavel je postao prvi Hearthstone igrač u istoriji koji je objedinio svetsku i evropsku titulu.

nikola savić klan rur
Podeli
foto: Blizzard
foto: Blizzard

Za vikend se održalo prvo veliko Hearthstone takmičenje u okviru Hearthstone Championship Tour 2017 - Europe Winter Playoffs. Prethodio mu je Tavern Hero Finals turnir koji se igrao u petak, a koji je određivao poslednjih osam takmičara učesnika Europe Winter Playoffs.

Nažalost, oba događaja su prošla sa brojnim produkcijskim i tehničkim problemima, kao što su ogromno kašnjenje, loš internet, loša administracija, potencijalna varanja i nekarakteristično loše kastovanje voditelja. Sve ovo je ostavilo ogromnu mrlju na događaj, čiji je kvalitet bio ispod svake norme za nešto što bi trebalo da bude deo najvažnijih Hearthstone takmičenja godine.

No, problemi su nekako prebrođeni i takmičenje se završilo sinoć u kasne sate po našem vremenu. Mladi Rus Pavel “Pavel” Beltukov, aktuelni Hearthstone prvak sveta, još jednom je pokazao klasu i kvalitet, pa je tako osvojio prvi veliki turnir u ovoj godini, i sada pored titule svetskog prvaka drži i titulu evropskog Hearthstone prvaka, neverovatno dostignuće vredno divljenja.

On je i finalu dobio engleskog igrača Džejms “Greensheep” Luoa sa 3-0. GreenSheep je već par godina poznato lice na Hearthstone sceni, a najveći uspeh mu je titula na DreamHack Valencia 2015. Nakon raspuštanja Hearthstone tima Dignitas, jedno vreme ga nije bilo, ali se sada vratio na najbolji mogući način.

Pored GreenSheepa i Pavela, vizu za Bahame su obezbedili i poznati ruski igrać Aleksej “ШтанУдачи" Barsukov i Jevgenij “Neirea” Šumilin, član tima Liquid, koga takođe nismo dugo videli u poslednje vreme, a koga publika posebno voli zbog kreativnih deckova i hrabrosti da eksperimentiše i na velikim događajima.

Pavel je do ove titule došao pre svega sjajnom pripremom pred sam događaj, jer je njegov lajnap deckova ciljno gađao agresivne špilove, pa je recimo na turniru imao 7-0 protiv Pirate Warriora. Pavel je po ovome poznat i ranije, jer mu je upravo pametno i ciljno gađanje Druida i donelo (između ostalog) titulu na BlizzCon svetskom Hearthstone šampionatu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.