Esports B92.net

Završena je prva faza RUR Hearthstone lige!

Prethodnih mesec dana, skoro 80 takmičara u RUR HS Ligi je odigralo preko 150 bo5 mečeva u upravo završenoj prvoj fazi. Čestitamo svima koji su prošli dalje i naravno, hvala svima koji nisu prošli što su svojim učešćem doprineli takmičenju!

nikola savić klan rur
Podeli
foto: Klan RUR
foto: Klan RUR

U vikendu iza nas su odigrani poslednji mečevi prve faze RUR Hearthstone lige, najvećeg do sada Hearthstone takmičenja kod nas.

Oko 80 takmičara raspoređenih u 10 grupa se poslednjih mesec dana borilo za jedno od 4 prva mesta u grupama koja vode dalje, u drugu grupnu fazu. Favoriti i igrači koju su već duže vreme na domaćoj Hearthstone sceni su uglavnom prošli očekivano dobro, ali je bilo i nekih iznenađenja. Iz grupe dva nije prošao Balanor, igrač koji je u RUR Hearthstone Ligi 2014. godine igrao finale lige, i igrač koji je osvojio poslednji Hearthstone turnir koji smo organizovali prošle godine, a ispao je i Xoron, pobednik našeg Redakcija Edition kupa iz prošle godine.

Odlične rezultate su pokazali igrači koji su već duže vreme na domaćoj sceni, poput pobednika nacionalnih IeSF kvalifikacija Satare, RUR eSports igrača Slavic Beasta i standarno dobrog Virusa. Najbolji igrač u prvoj fazi je Genesis, koji je svoju grupu završio sa besprekornim rezultatom – bez ijednog poraza i skor razlikom od 18-5, i on trenutno vodi u trci za najboljeg igrača grupnog dela takmičenja.

Konačne tabele i rezultate prve faze možete pronaći na na zvaničnoj Toornament stranici takmičenja – prateći ovaj link.

Igrači su se tokom prve faze takmičenja uglavnom držali proverenih meta deckova sa vrlo malo eksperimentisanja, a upadljiv je i ne tako redak izbor nekog od potpunih Jade špilova, pogotovo Jade Druida, koga su igrači videli kao idealnog da targetuju Reno špilove protivnika. Tu i tamo se mogao videti i po koji Anyfin Paladin, koga određeni igrači jako vole da igraju, a koji takođe može da služi kao dobar kaunter protiv pojedinih Jade/Reno deckova. Primetno je bilo i opadanje popularnosti Priesta kako su prolazile nedelje.

Detaljnu statistiku prvog kola, zajedno sa infograficima, ćemo izbaciti na našem sajtu u toku ove nedelje.

Ove nedelje će igrači koji su prošli dalje imati zasluženu pauzu, pa druga faza takmičenja kreće u ponedeljak 20. februara. Ovoga puta je 40 igrača raspoređeno u 5 grupa sa po 8 igrača, gde će praktično svaki meč biti presudan, pošto samo po najboljih troje prolaze dalje u top 16 LAN završnicu, tako da nas očekuju dodatno uzbudljivi mečevi i neizvesnosti do samog kraja.

Kako top 3 igrača iz 5 grupa čini ukupno 15 takmičara, kako bi zaokružili broj od 16 igrača na LAN završnici, plasman će obezbediti i najbolji četvrtoplasirani igrač, pa će biti zanimljivo videti kakav će skor biti potreban igračima da bi obezbedili tu poslednju kartu za LAN završnicu.

Grupe druge faze takmičenja možete pogledati na OVOM LINKU, gde takođe možete pratiti sve rezultate i skorove kada krene druga faza takmičenja sledeće nedelje.

Podsećamo, nakon druge faze takmičenja pomenutih 16 najboljih igrača će obezbediti svoje mesto na LAN završnici turnira u drugoj polovini marta, a tačan datum i mesto održavanja će biti naknadno određeni.

Svi igrači koji uđu top 16 će dobiti deo nagradnog fonda, a sve nagrade koje očekuju takmičare možete pogledati ispod:

  1. mesto: 20 000 dinara + Thunderstorm Keyboard UK + Pehar + originalni Hearthstone novčić iz Blizzarda + Hearthstone poster – 12 meseci pretplata GameFun
  2. mesto: 8 000 dinara + Derecho Headset + originalni Hearthstone novčić iz Blizzarda + Hearthstone poster + 6 meseci pretplata GameFun
  3. mesto: 3 000 dinara + Blast Mouse + originalni Hearthstone novčić iz Blizzarda + Hearthstone poster + 6 meseci pretplata GameFun
  4. mesto 2000 dinara + Hearthstone poster
  5. do 8. mesto: 1000 dinara

Igrači od 9. do 16. mesta: 500 dinara

Igrač koji bude imao najbolji rezultat tokom trajanja dve grupne onlajn faze lige, dobiće specijalnu nagradu od 3000 dinara i primerak originalnog Hearthstone novčića, koji dobijaju i tri prvoplasirana igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.