Esports B92.net

Nemački igrači bojkotuju HS Global Games zbog P4wnyhof

Hearthstone Global Games je nova forma takmičenja koju je Blizzard predstavio krajem prošle godine, a o čemu smo sve detalje saznali protekle nedelje kada je događaj i zvanično najavljen.

Nikola Savić KlanRUR
Podeli
foto: youtube skrinšot
foto: youtube skrinšot

Ova nova forma takmičenja uvodi zvanični timski format u Hearthstone kakav smo već videli na nekim turnirima koji su organizovani prethodnih godina. Timovi će biti nacionalni timovi 48 zemlja koje učestvuju u takmičenju, a sastav timova će delom bidi određen na osnovu HCT poena, a delom preko glasanja koje će se obavljati na nacionalnom nivou za igrače iz tih zemalja.

U nemačkoj Hearthstone zajednici je ovih dana izbio mali skandal zato što mnogi članovi zajednice smatraju da P4wnyhof, nemački Hearthstone strimer, nema šta da traži na tom izboru, odnosno ne sme da bude među punuđenim za glasanje zbog brojnih kontroverzi i sumnjivih radnji koje idu uz njega.

On je jedan od najviše optuživanih Twitch strimera za viewbotovanje (veštačko podizanje broja posmatrača, kako bi kanal izbio na vrh i privukao ljude). Iako je ovo više puta na određene načine dokazano, ipak nikada nije trpeo zvanične posledice, i danas je njegov strim jedan od najpopularnijih Hearthstone strimova na Twitchu.

Druga stvar, koja je i dokazana, je njegovo varanje na timskom Hearthstone takmičenju Gentlemen Cup, davne 2014. godine, gde je kao administrator otvoreno pomagao članovima njegovom tima, što je u to vreme bio veliki skandal, pošto je Gentlemen Cup bila prva ozbiljna timska Hearthstone liga, sa velikim timovima kao što su Cloud9, MYM i drugi.

I treća stvar, zbog koje se sumnja da je dobio otkaz u kući TakeTV, je to što je navodno prodao avionske karte spremljene za igrače za jedan od TakeTV turnira, zarad privatnih potreba, i da je tako napravio ozbiljan problem.

Zbog svega ovoga je generalno veoma omražen u Hearthstone zajednici, posebno kod Nemaca, ali ipak poseduje i solidnu bazu fanova koja prosto voli njegov strim.

Povodom njegove kandidature za nemački tim u Hearthstone Global Games, oglasili su se poznati nemački igrači Xixo i SuperJJ koji su izrazili otvoreno nezadovoljstvo zbog ovoga, a SuperJJ je zapretio da će povući kandidaturu.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.