Esports B92.net

Kripp i zvanično najbolji Arena igrač

Blizzard je konačno krenuo sa objavljivanjem zvaničnih mesečnih tabela najboljih Hearthstone Arena igrača, za regione Severne Amerike(NA), Evrope(EU) i Azije.

nikola savić klan rur
Podeli
foto: Twitch skrinšot
foto: Twitch skrinšot

Da bi igrač bio kvalifikovan za ulazak na ovu rang listu, mora imati odigranih minimum 30 arena runova tokom meseca, kako bi postojao dovaljan broj uzoraka za prosečan broj pobeda, na osnovu čega se tabela i pravi.

Za severnoamerički server, za neke možda iznenađenje, za neke ne, ali je sada i zvanično potvrđeno – Kripparrian je najbolji arena igrač! On je odigrao 37 arena prošlog meseca, sa prosečnim brojem pobeda od 7,78, što je bilo dovaljno da ga vidimo na prvom mestu NA tabele!

Iako je Kripp jedan od najvećih strimera na Twitchu, sa redovnom dnevnom publikom oko ~30 hiljada posmatrača, što značajno otežava igranje iz velikog broja različitih razloga, on je ipak uspeo da ostvari impresivan rezultat u januaru, i tako potvrdi da zaista jeste najbolji arena igrač.

Problemi sa kojima se nose ovako veliki strimeri su “snajpovanje” i “ghosting”, odnosno gledanje strima dok igrate protiv stimera ili namerno čuvanje dobrog arena decka da biste ušli da igrate baš protiv Krippa. Tu je naravno i konstantna interakcija sa publikom i pričanje, što igračima može da ometa pažnju i koncentraciju. I pored svega ovoga, Kripp je opet pokazao kvalitet, prvo mesto je priznanje koje nije mala stvar za ovog poznatog strimera.

Interesantno na NA serveru je i prisustvo velikog broja “Meow” igrača u samom vrhu, kineske grupe Arena profesionalaca, koja igra po svim serverima kako bi se što više nalazili u top 100 na kraju meseca.

Ipak, na evropskom serveru je u januaru bilo i boljih igrača od Krippa. Ovde je čak četvoro igrača imalo 8+ prosek pobeda u januaru, a igrač na prvom mestu, twlevewins, je imao neverovatnih 9,32 prosečnih pobeda iz 31 odigrane arene. Zaista neverovatan i impresivan rezultat.

Azijski server je po rezultatima u januaru najslabiji, i ovde je prvoplasirani igrač, MAGI, imao prosek od svega 7,26 pobeda iz 39 arena.

Tabele za sva tri regiona možete pogledati na linkovima ispod:

Severna Amerika

Evropa

Azija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.