Esports B92.net

Cloud 9 StrifeCro odneo pobedu na Start Democracy

Član Cloud 9 je posle 5 meseci bez turnirske titule konačno stavio novi trofej u svoje vitrine.

Nikola Savić klanrur.rs
Podeli
foto: DreamHack
foto: DreamHack

Pored Europe Summer Championships, gde je pobedu zasluženo odneo DrHippi, ovog vikenda se odigrao i jedan drugi veliki Hearthstone turnir, pod nazivom Start Democracy (Pokrenimo demokratiju).

Turnir je bio težak 15 000 dolara, i organizovale su ga u saradnji Video Game Votes Network (VGVN) i One Nation of Gamers (ONOG). Ideja turnira je bila da skrene pažnju na probleme sa kojima se profesionalni gejmeri susreću prilikom putovanja na turnire, kada im se često iz administrativnih razloga onemogućava da otputuju negde, što šteti i njima, ali i čitavoj sceni.

Turnir je bio invitacionog tipa, pa je okupio sam krem popularnih Hearthstone igrača. Na kraju su do finala došli doskorašnji član tima NaVi, Hoej, i StrifeCro iz redova Cloud9. StrifeCro je najpre poveo sa 2-0, ali je Hoej uspeo da izjednačni na 2-2, tako da je finale do kraja bilo uzbudljivo i StrifeCro je odneo tesnu pobedu sa 3-2.

Na turniru smo videli zanimljiv format, igrao se bo5 Last Hero Standing sa banom, ali su igrači sami sebi banovali po deck pre meča, umesto da to urade protivnici.

Ovo je StrifeCrou prva titula još od maja ove godine. StrifeCro je poslednjih mesci bio slabo takmičarski aktivan i više se okrenuo strimovanju.

StrifeCro važi za jednog od najtalentovanijih i najkreativnijih Hearthstone igrača koji je na sceni još od samih početaka 2013. godine. Često voli da eksperimentiše sa kartama i poznat je kao ljubitelj sporih control i midrange deckova, koji pobeđuju protivnike tako što ih "grindaju" odnosno polako ih ostavljaju bez opasnosti.

I na ovom turniru je poneo veoma zanimljivu listu sa nestandardnim deckovima u ovoj meti. Igrao je Secret Huntera i Totem Shamana sa kartama kao što su Totemic Might, Wicked Witchdoctor i Primal Fusion.

Za pobedu na ovom turniru StrifeCro je inkasirao 5 000 dolara, dok je Hoej zaradio 3 000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.