Esports B92.net

DrHippi pobednik Europe Summer Championship

Uporni Ukrajinac je obezbedio sebi kartu za Hearthstone svetsko prvenstvo.

Nikola Savić klanrur.rs
Podeli
foto. Virtus.pro
foto. Virtus.pro

U vikendu iza nas je održan poslednji regionalni Hearthstone šampionat ove godine, Europe Summer Championship, na kome smo videli osmoro najboljih Evropljana u borbi za titulu letnjeg šampiona i ono najvažnije - plasman na BlizzCon svetsko prvenstvo.

Do finala su na kraju došla dva najpoznatija imena sa turnira, Ukrajinac Artem "DrHippi" Kravec i Britanac Džordž "GeorgeC" Konli. I jednom i drugom igraču ovo je bio povratak na evropski šampionat, jer su već ranije ove godine učestvovali na zimskom, odnosno prolećnom šampionatu Evrope.

DrHippiju je ovo bio drugi plasman u samo finale šampionata, nakon što je na zimskom šampionatu izgubio od svog Virtus.Pro saigrača, Naimana, u gustoj partiji koja se završila sa 3-2.

U ovom finalu, oba igrača su se odlučila za Yogg Druida i Midrange Shamana. Oba igrača su ponela i Warriora, ali je DrHippi igrao Aggro Dragon Warriora, dok je GeorgeC igrao Control Warriora. DrHippi je poneo Miracle Roguea, povratnički deck na sceni, dok je GoergeC odlučio da ponese moćni Midrange Hunter deck.

DrHippi je igrao Yogg Tempo Magea, dok je GoergeC igrao Freeze Magea sa veoma specifičnom tech kartom - Evolved Kobold, koja daje +2 spell damage. Ova mu karta omogućuje da sa Emperorom napravi iznenadni ogromni burst direktno iz ruke.

U finalu je DrHippi poveo sa 3-0, ali je onda ostalo još samo da pobedi sa Miracle Rogueom. Tada je delovalo da će stvari krenuti nizbrdo, jer je vezao dva poraza. Odlučujća partija je bila protiv Midrange Huntera, deck koji generalno ume da bude problematičan Rogueu, ali je DrHippi sjajno odigrao presudnu partiju, i pobedio u svom drugom finalu na evropskom šampionatu rezultatom 4-2.

DrHippi je tako još jednom pokazao da se i te kako može biti konstantan na Hearthstone sceni, sa dva finala na evropskim šampionatima od 3 odigrana. Baš kao što je i Thijs osvojio evropski šampionat i u 2015. i u 2016. godini.

DrHippi se tako pridružio Thijsu i svom saigrau iz Virtus.Pro, Naimanu, kao tri evropskim šampiona koji su obezbedili plasman na BlizzCon svetskom prvenstvu. Osim toga, DrHippi je zaradio i 25 000 dolara, od 100 000 nagradnog gonda za Europe Summer Championship.

Zanimljivo je da su oba igrača u finalu ponela Token Yogg Druid liste, umesto trenutno popularnih Malygos Yogg Druid deckova.

Deck liste DrHippija možete videti ispod (klik za uvećanje)

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.