Esports B92.net

Injustice 2 na velika vrata ulazi u eSports

U svetu fajtera kralj je Street Fighter V prvenstveno zahvaljujući novčanoj podršci koju dobija što od Sonija za Capcom Cup, a tako i zbog ELeaguea sa nagradnim fondom od 250 000 dolara, cifre o kojima druge igre mogu samo da sanjaju. Warner Bros. i NetherRealm Studios su očigledno uvideli to zbog čega ulažu velike nade, ali i velike novce, u svoju najnoviju igru- Injustice 2.

nikola savić klan rur, Miloš Mitrović
Podeli

NetherRealm i Warner Bros. su najavili Injustice 2 Championship Series u saradnji sa ESLom, GameStopom, Twitchom, Play Stationom 4 i Gamelta organizacijom i ukupnim nagradnim fondom od 600 000$ dolara.

Championship Series će biti podeljen u četiri grupe turnira: Injustice 2 Pro Series, Injustice 2 GameStop Hometown Heroes, Injustice 2 Path to Pro Tournament i Injustice 2 Liga Latina.

Injustice 2 Pro Series će imati četvoromesečnu onlajn i oflajn sezonu nakon čega će se odabrati 16 najboljih igrača iz Severne i Južne Amerike, kao i Evrope sa finalom 17. septembra u Kaliforniji.

Injustice 2 GameStop Hometown Heroes organizuje ESL i počevši od 4. juna kroz onlajn kvalifikacije će se dobiti učesnici 8 regionalnih finala koje će se održati u lokalnim GameStopovima 12. avgusta odakle će se najbolji plasirati na Injustice 2 GameStop Hometown Heroes Finals 27. avgusta.

Injustice 2 Path to Pro će biti dostupan samo PlayStation 4 igračima u evropskim zemljama kao što su Beneluks, Francuska, Španija, Italija, Nemačka, skandinavske zemlje i Velika Britanija, takođe pod pokroviteljstvom ESLa. Onlajn finale će biti održano 19. avgusta sa 12 finalista iz ovih oblasti.

Za igrače iz Južne Amerike tu je Injustice 2 Liga Latina koja će imati onlajn i oflajn kvalifikacije počevši sa majem i najbolji će odmeriti snage u finalu 13. avgusta. Najbolji igrači iz svih ovih serija će odmeriti snage u globalnom finalu u oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.