Esports B92.net

Kako je slepi igrač dobio turnirski Street Fighter V meč

Sven, The Blind Master

Nikola Savić KlanRUR, Milozof
Podeli
skrinšot
skrinšot

Protekle nedelje se odžao prvi CPT turnir u Evropi Sonic Boom na kome su se pojavili poznati evropski igrači kao što su IAmStillDaDaddy, ProblemX i Cobelcog, ali i američki velikani (Flash, Justin Wong, Ricky Ortiz). Viđene su odlične partije, kao što bi se i očekivalo od ovakvog događaja, ali se na istom mestu desilo nešto zaista neverovatno.

Sven se pojavio na sceni sa štapom spreman da pokaže svima da ne postoje nepremostive prepreke. Komentatori su od samog početka bili pristojni, ali se moglo videti njihovo iznenađenje kada su videli da je Sven sasvim sposoban igrač, ali je njegov protivnki sigurno bio taj koji se najvise iznenadio. Uspeo je sa svojim Kenom da savlada Akuma igrača uz ovacije komentatora, publike, ali i gledalaca na streamu i ni sam Sven nije uspeo da sakrije svoje oduševljenje.

Njegov slučaj, iako redak, nije izuzetak. U 2013. na EVOu smo mogli videti kako Rattlehead stoji rame uz rame sa najboljim Mortal Kombat igračima sa istim hendikepom, a Brolylegs je već svima dobro poznata priča. Ovo bi trebalo poslužiti svima kao nauk i podstrek da ako žele da igraju i napreduju nemaju razloga da to i ne učine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.