Esports B92.net

“Big in Japan”: EVO se seli u Japan u 2018. godini

Sajonara Las Vegas!

nikola savić KlanRUR, Milozof
Podeli

Nakon finale EVO 2016 turnira najavljeno je da će se proširiti na Istok pod nazivom EVO Japan, a u okviru Tokyo Games Showa je navedeno da je cilj da se turnir održi u 2018. i sada saznajemo da će tako i biti, tačnije od 26. do 28. januara. Što se lokacije tiče, turnir će se održati u Akahibara UDX centru na par minuta od stanice Akihabara, koja se smatra Mekom geek kulture.

EVO Japan će biti propraćen turnirom u 2017. nazvanom Sai koji će organizovati GODSGARDEN i TOPANGA. Turnir će pratiti EVO pravila uključujući sistem duple eliminacije, ali bez određivanja nosioca. Turnir će biti besplatan i takođe će biti u Akihabara UDXu, a što se igara tiče, glavne igre će biti Tekken 7: Fated Retribution, Guilty Gear Xrd REV 2 i još jedna igra koja će se tek otkriti.

Oglasio se i predsednik EVO Japan Sekreterijata, Norijuki Kaneko, sledećom porukom:

Borilačke igre su prisutne već 30 godina, ponikavši iz jednoga žanra u okviru arkadne industrije, evoluirale i prevazišle svet gejminga. Proteklih godina, zajednice borilačkih igara iz Severne Amerike su proširile žanr i igračku bazu, prvenstveno zahvaljujući EVOu i ostvario je dosta uspeha u ugošćavanju najvećeg otvorenog turnira u video igrama- za sve igre. Počastvovan sam što sam deo EVO događaja u Japanu, rodnog mesta borilačke igre, ne samo kao deo organizacije, već i kao igrač i fan borilačkih igara.

Iako se zna da je EVO najveći otvoreni turnir u video igrama, više je od toga. Po mom iskustvu, EVO je najbolji turnir za različite zajednice u okviru samog žanra. EVO Japan će raditi na tome da spoji mnogo brojne zajednice kao i igrače širom sveta. Pozdravljamo svakoga sa sopstvenim ciljevima, idejama i svrhom sa željom da zajedno uživamo u borilačkim igrama.

Sa nestrpljenjem isčekujemo vaš dolazak na EVO Japan 2018 i da se svi sjajno provedemo! “

Izvor: Shoryuken

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.