Esports B92.net

Otkriveni detalji za Capcom Pro Tour 2017

Milozof KlanRUR
Podeli

Capcom je na svojoj stranici najavio novu CPT sezonu uz uvećanje nagradnog fonda sa 500 000$ na 600 000$ zahvaljujući Twitchu, kao i niz promena u samim pravilima u odnosu na prethodnu sezonu, kako bi olakšali stvari igračima i fanovima. Time je došla i prva velika promena- nema automatskih kvalifikacija osvajanjem premium turnira.

Prvo- 30 od 32 takmičara će otići na Capcom Cup na osnovu ostvarenih bodova ostvarenih u CPT sezoni. Bodove dobijaju:

  • EVO: top 256
  • Premium: top 64
  • Ranking: top 16

Pun presek bodova možete videti na slici.

Šampion prethodne sezone, NuckleDu, ima zagarantovano mesto u završnici, ali mora učestvovati tokom cele sezone zarad boljeg žreba.

Treće, poslednje mesto u Capcom Cupu će biti određeno pomoću Last Chance kvalifikacija na samom događaju.

Zna se takođe da će finalni turnir biti izmenjenog formata sa grupnom fazom, ali detalji su za sada nepoznati. Takođe, sa dodatnih 100 000$ došlo je i do povećanja nagrada na regionalnim finalima koja će sada imati nagradni fond od 30 000$, a svi učesnici Capcom Cupa će biti nagrađeni.

Što se samih turnira u sezoni tiče, znamo da će osvajačima premium turnira praktično biti osigurano regionalnu rang-listu, kao i četiri onlajn turnira po regionu. Na kraju sezone, 7 najbolje rangiranih će regionalnu rang-listu, učestvovati na turniru poslednjeg dana regionalnog finala gde će sačekati pobednika Last Chance kvalifikacija za 8-man turnir.

Što se tiče regionalnog finala, valja napomenuti da su ove godine za razliku od prošle Last Chance kvalifikacije zaključane za igrače iz tog regiona sa željom da Capcom Cup bude internacionalnog karaktera. Takođe, pobednik finala dobija 400 CPT poena što će mu pomoći u boljem rasporedu u žrebu, 12 000$, ali i zagarantovano učešće na Capcom Cupu čak iako nije top 30 na CPT listi. Na stranici Capcoma možete naći spisak svih turnira u okviru CPT sezone.

Ovde možete ćemo vam ostaviti video presek nove sezone, a do tada nam ostaje da kažemo samo ovo-Neka igre počnu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.