Esports B92.net

JDCR i Saint najnoviji članovi Echo Foxa

Da li je ovo fajterski supertim?

Milozof klan rur
Podeli
foto: Tekken art
foto: Tekken art

Čoi “Saint” Džinvo i Kim “JDCR” Hjun-Džun su prvi Tekken igrači koji su potpisali ugovor sa esports sastavom Echo Fox. U pitanju su dve legende Tekken igara i obojica trenutno beleže odlične rezultate ove sezone. Saint je EVO i King of the Iron Fist šampion iz 2016. godine, dok je JDCR osvojio sva tri izdanja VSL: The Fist turnira u Južnoj Koreji.

Ovo je samo još jedan od transfera koji je Echo Fox napravio na polju fajtera u poslednje vreme i samo po imenima bi se moglo zaključiti da će ekipa odneti sa sobom mnogo trofeja u budućnosti. Da im je to i namera potvrđuje i theScore esports i izjava Rika Foksa, vlasnika Echo Fox tima, u kojoj kaže: “Kada smo počeli da proširujemo naš fgc tim prošlog meseca, znali smo da je to tek prvi korak ka tome da postanemo dominantna FGC sila. Potpisivanjem sa dvojicom najboljih Tekken igrača na svetu, bliži smo tom cilju”.

Biće jako zanimljivo videti kako će se sve ovo odraziti kako na Tekken, tako i na fajtersku scenu uopšte i da li će ovo naterati još esports organizacija da se uključe u fajtersku scenu kao i već postojeće da prošire svoje divizije. Ovaj potez bi mogao i značiti da ozbiljne organizacije vide esports potencijal u Tekkenu 7, koji za konzole izlazi 2. juna. .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.