Esports B92.net

Na'Vi i CoL podigli formu

Dan dva na StarLadder i-League Minoru u Kijevu je završen, a reklo bi se da je američki CompLexity najveći pobednik novog sistema. Iako su momci iz tima koji je dugo pretendovao na poziciju drugog najboljeg u NA imali dugu pauzu, u Kijevu su protiv Newbee i Na’Vi pokazali da i dalje znaju da igraju dobru Dotu.

SyS KlanRUR
Podeli

CoL 2:0 Newbee

U prvom meču ove dve ekipe je postojao samo jedan scenario – pobedal CompLexity tima. Od prvog trenutka se videla razlika u pristupu meču, i dok je Newbee besciljno tragao za prostorom na mapi, CoL je uz samo jedan kratak period u kojem su pali, od početka izgledao kao bolji tim. Veliki gubitnik turnira je izgleda Monkey King koji definitivno ne prolazi dobro na ovom turniru, ali ni Newbee se ne snalazi kada Sccc bude pod onoliko pritiska koliko je CoL projektovao na midlejn kineske ekipe.

Na’Vi 2:1 Team Secret

Posle dve brze razmene stompova gde su obe ekipe dobile priliku da dominiraju jedna nad drugom, imali smo priliku za poslasticu od 85 minuta meča odluke. Na’Vi je pokazao da ni godinama kasnije ne odustaju od lepršavih i maštovitih komboa pa smo videli Dendija na Ancient Apparation heroju na midu. Sonneiko nas je podsetio na svoja izdanja od pre 3 godine kada je bio verovatno najperspektivniji igrač na planeti, a novi član Natus Vincere postave Crystalize je pokazao da zna da zadrži bistru glavu. Navi je nagrađen za svu hrabrost i staloženost pobedom iako su na ulasku u ovaj susret svi davali prednost Team Secretu.

CoL 2:1 Na’Vi

Iako je Navi poveo brzom pobedom, CoL je brzo uzvratio za 1:1 igrajući oko monstruozno velikog i jakog Beastmastera u rukama CoL.Moo-a koji nas je podsetio zašto je bio u situaciji da osvoji The International.

U trećem meču je Navi sve nade položio u Huskara, ali se Crystalize nije najbolje snašao. CoL pik je bio previše dobar da bi ih Huskar zaustavio i CoL osigurava prolaz u plejof turnira.

Treći takmičarski dan je već počeo, a Vici Gaming je ispao sa turnira porazom od Mineskija. Danas ćemo videti rasplet obe grupe, a strim kao i do sada možete pratiti OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.