Esports B92.net

Dota2: PPD napušta mesto direktora EG i vraća se igranju!

Jedna od legendi Dota scene, Piter “PPD” Degr bi uskoro mogao da napusti kancelarije i vrati se na teren kao profesionalni igrač.

nikola savić klan rur
Podeli

Prema pisanju portala Esports Heaven, PPD bi trebalo da objavi da i zvanično napušta poziciju izvršnog direktora (CEO) Zlih Genija i vrati se onome u čemu je i razvio karijeru, igranju Dote.

Ovaj dvadesetpetogodišnji Amerikanac ima iza sebe neverovatnu istoriju u kojoj se najviše izvdaja naravno titula na The International 2015, kruna njegove skoro 10 godina duge profesionalne karijere.

PPD se povukao iz profesionalnog igranja u menadžerstvo tokom prošle godine, nakon završetka The International 2016, a decembra 2016. je postao i CEO Evil Geniuses, kada je organizacija otkupila sebe od vlasništva Twitcha.

Početkom ove godine on je napravio tim WanteD sa igračima Chessie, QO, Boris i Jeyo, ali je ovo više viđeno kao zabavni “projekat sa strane” nego što je bila ozbiljna profesionalna priča.

Ipak, izgleda da će sada strast preovladati nad razvojem nove karijere, i da će roster Evil Geniuses Dota 2 tima postati bogatiji na poziciji supporta.

Izvor: Klan RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.