Esports B92.net

Esports: Team Liquid osvojio skoro 11 miliona dolara

Team Liquid je pobedama nad timovima LFY (2:1) i Newbee (3:0) osvojio titulu na najvećem esports turniru (Dota 2), i nagradu od skoro 11 miliona dolara.

SyS KlanRUR
Podeli

Team Liquid je šampion Dota 2 The International 2017. Ova ekipa je uradila nezamislivo. Savladali su neverovatan niz jakih protivnika, vrativši se sa ivice ponora ispadanja sa turnira, i uzevši titulu! Osvojili su fantastičnih 10 827 000 dolara, od nagradnog fonda koji je dodirnuo 24.7 miliona ukupno. Kuroky je najkompletniji Dota 2 igrač na planeti, sada kada je uzeo titulu, i prvi igrač čija lična zarada je premašila 3 miliona dolara samo kroz zaradu iz nagradnih fondova. Nije loše za igranje video igara?

U velikom finalu turnira Team Liquid je pobedio Newbee sa 3:0 odigravši prvo finale The International takmičenja u kojem je neka ekipa pobedila ne ispustivši nijedan meč protivniku. Veliki kapiten Kuro je birao maestralno, ali igrači Team Liquida su igrali još bolje!

Pre početka finalne serije, sve je izgledalo izgubljeno za Team Liquid. Gubili su u finalu loser’s bracket od ekipe LFY 1:0, i nisu imali prostora za grešku. Iako su prvi meč izgubili posle teatralnih 50 minuta branjenja, našli su snage da se vrate i pobede 2:1.

Postoji toliko stvari za reći vezanih za ovaj poduhvat Team Liquida, ali najbitnije je reći da su svi njihovi igrači pokazali svoj puni potencijal. Team Liquid je konačno bio ona ekipa koju smo svi očekivali da budu. Matumbaman koji je pronašao svoje mesto i pored superzvezdi u timu, Miracle- koji je zasijao možda i najjače od dolaska na scenu, apsolutno uništavajući treći meč sa Juggernautom iako je igrao na pobedu a ne za sebe, MindControl koji nije pokazao ni trun krize za koju smo mislili da ga muči samo nekoliko dana pre toga.

GH je posebna priča – momak je vratio Team Liquidu i sinergiju i pozitivnu energiju. Koji drugi igrač može da vas izvadi iz ekstremno napete situacije i iz kandži smrti, a dok to čini se smeje vi šaljivo viče “iiii got youu” (imam te). Definitivno je pokazao koliki je uticaj #4 igrača trenutno, a oduševio je i sa igrama koje je pokazao na Keeper of the Lightu.

Kuroky – rekli smo pre turnira da Kurokiju fali samo titula sa TI da bude najkompletniji igrač na planeti. Sada on to svakako i jeste. Kapiten je i suze pustio jer je tek iz sedmog pokušaja uspeo da osvoji najveći globalni esports turnir. Pre turnira je bio skoro milioner od igranja Dote 2 – sada je nesumnjivo #1 na svim esports listama zarade.

Naše predviđanje da će Team Liquid osvojiti The International se obistinilo, iako ne baš tako lako. Team Liquid je imao najduži mogući put kroz turnir, duži čak i od polaska iz lower bracket, mada su u teoriji mogli odigrati i još više mečeva.

Gubitnici prošle večeri su u drugom planu, ali treba istaći da su kineske ekipe zaista, zaista, zaista bile sjajne. Kupili su svojim modernim i pametnim partijama Kinezi fanove ove godine, ali to nije bilo dovoljno za titulu. Newbee je drugi, LFY treći, LGD četvrti a IG peti, u zaista sjajnom turniru koji su kineski igrači odigrali. Ovo bi mogao biti nagoveštaj dodatnog jačanja njihove scene, i iako je Team Liquid osvojio turnir, pitanje je hoće li ostatak sveta znati da odgovori.

Sve ovo čini organizaciju Team Liquid apsolutnim prvakom po ukupnim zaradama od esporta, premašivši 16 miliona dolara samo iz direktnih nagrada osvojenih na turniru.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.