Esports B92.net

Nostradamus je Dota 2 igrač?

Kompanija Valve će ukazati specijalno poštovanje i nagraditi jednog, i jedinog planetarnog fana koji je tačno pogodio dosadašnji ishod turnira!

SyS KlanRUR
Podeli

Vidovnjak ili zagriženi fan? Ludak koji je promašio izbor ekipa? Kako god bilo, trenutno stanje na The Internationalu je totalno neočekivano, na turniru je ostalo samo pet ekipa, četiri kineske i Team Liquid. Jedan jedini fan je u predviđanjima koja možete da obeležite unutar igre izabrao trenutni ishod turnira kao svoje predviđanje. Jedan jedini, od više od 8 miliona koliko ih je popunilo ove tabele. Upravo on je opčinio Valve dovoljno da ga na The International 8 pozovu i pošalju kao VIP fana o njihovom trošku, a verovatno ćemo i čuti kako je ovaj genije Dote video šta nam se sprema na turniru.

A ono što smo mi videli sinoć se ne viđa često – Virtus.Pro je konačno pao i napušta turnir sa 5-6. mestom ali i MILION DOLARA nagrade. Virtus.Pro odavno ima svoju fan bazu ali lavovskim i ludačkim borbama su kupili još mnoge. Retko kada ekipa posle poraza ide uzdignute glave a ovi momci to zaista mogu. U epskom duelu od više od 100 minuta su stavili taktike na stranu i srcem pokušali da završe, što su umalo i uspeli. Odmah posle takve iscrpljujuće borbe su se u drugom meču serije snašli i vratili, izjednačivši.

Tek u trećem meču je VP poklekao i pao pred gigantskim Anti Mage u izvedbi Miracle-a, pa Team Liquid zasluženo prolazi dalje. Dugo nismo videli okršaj takvih hard keri heroja poput Faceless Voida i Anti Mage, ali i ovaj put se pokazalo da je Anti Mage zaista kralj.

LGD Gaming je apsolutno nadigrao OG. Evropska ekipa je igrala solidno, ali su pravili neke greške, koje je uglavnom surovo kažnjavao MVP meča i zaista sjajni Maybe na Leshracu i Storm Spiritu. LGD će večeras igrati svoj meč protiv Invictus Gaming, a pobednik tog duela ide na mečeve protiv Team Liquida.

Na samom otvaranju večeri, Team Liquid i Team Empire su odigrali seriju koju je TL pobedio sa 2:0, ali nažalost ovo je lako zaboraviti pored ostalih sjajnih igara večeri. Team Empire je reklo bi se izugbio oba meča na izbor heroja – u prvom meču nisu imali rešenje za Broodmother, a u drugom meču Miposhka pravi katastrofalno lošu odluku da ne banuje Huskara kada je Oracle već bio u partiji. Empire se jednostavno nije mogao izboriti sa deathball koji je TL napravio.

Odigran je i pomalo uspavani AllStar meč koji možete pogledati ispod:

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.