Esports B92.net

Evil Geniuses ispao sa turnira i pored novog rekorda

Team Empire je briljantnom igrom izbacio najbolju američku ekipu sa turnira, dok je Virtus.Pro okončao niz pobeda kineskih ekipa. Prvi put posle 6 godina, CIS region ima dva predstavnika u top 8 na The International turniru.

SyS KlanRUR
Podeli

Kakve lavovske partije smo imali priliku da gledamo sinoć u izvođenju Team Empire! Pregazili su najbolju severnoameričku ekipu, Evil Geniuses sa 2:0, a koliko su neke odluke kapitena EG bile upitne, govori i podatak da su u prvom meču, posle sat vremena, dva igrača podrške EG imali skor 0:24 u ubistvima i smrtima! Iako ovaj skor nije uvek neki precizan pokazatelj situacije, ovoga puta jeste bio. Arteezy je bio veoma limitiran na Phantom Lanceru nerazumnim ranim izborom heroja, pa i pored solidne igre i truda nije mogao ništa.

U drugom meču, upravo Arteezy je postavio novi rekord za najviše ubijenih kripova sa Terrorblade u minuti 15, gde je nafarmao čak 172 kripa, ali nije bilo dovoljno naspram sjajnih odluka i igara koje je imao Team Empire. Evil Geniuses je tokom turnira imao jedan od najužih izbora pikova i banova heroja, što možda govori da su bili predvidljivi i limitirani upravo izborom heroja.

Sa odlaskom EG sa turnira, otišla su još dva od pretendenata na drugu titulu The Internationala, Universe i Suma1l. Oprostili smo se i od Puppey-a čiji Team Secret je hrabro poveo protiv Team Liquid stompom u prvoj partiji, ali je izgubio 2:1 posle sjajnih igara Liquida. Trenutno još samo Faith iz Newbee i s4 iz OG imaju šansu da osvoje drugi Aegis.

Virtus.Pro je pokazao kakav je ruski medved kada se razjari, a čitava ekipa je bila veoma ubeđena u uspeh pre početka mečeva. Lil je izjavio da se ne plaše LGD jer oni imaju mali i jednostavan izbor heroja, i kako će im banovati Licha pa LGD neće moći ništa da uradi. Nisu im čak ni banovali Licha – Virtus.Pro je uzeo pet heroja “za početnike” i pregazio LGD, a već u drugom meču, otpor kineske ekipe kao da nije postojao. Kineski niz pobeda je ovde zaustavljen, pa će u polufinalu pored tri kineske ekipe, nastupit i Virtus.Pro. Oni će igrati meč upravo protiv sestrinskog tima LGD organizacije – LFY.

LFY je savladao TNC Pro Team sa 2:0 u dva zaista duga i jednolična meča, gde su ogromni core heroji razmenjivali ogromne udarce i periode intenzivnog farma. U borbama tokom prvog meča naizgled ništa nije umiralo, sve do minute 60 kada je otpor TNC slomljen. Drugi meč je bio veoma sličan, ali uz naglašeniju dominaciju LFY.

Večeras ćemo gledati reprizu dramatičnog susreta sa TI6 između TNC Pro Team i OG. Sigurno će sve oči biti uperene u ovaj meč, ali igraće se još i mečevi LGD protiv Digital Chaos, i Virtus.Pro protiv LFY. Kineski duel polufinala su Invictus Gaming protiv Newbee.

Izvor: KlanRUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.